Çin ekonomisinin gelişmesiyle dünyayı bekleyen yeni fırsatlar | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Çin ekonomisinin gelişmesiyle dünyayı bekleyen yeni fırsatlar

Boao Asya Forumu’nun 2023 yıllık toplantısı Çin’in güneyindeki Boao kasabasında devam ediyor.

Bu haber 31 Mart 2023 - 11:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Dünyanın siyasi ve ticari çevrelerinden uzmanlar, barış yoluyla gelişme ve iş birliğiyle ortak kazancı amaçlayan gündemleri ele alarak bir araya geldiler. Toplantıya katılanlar, Çin ekonomisinin istikrarlı bir şekilde iyi eğilimde gelişmesinin, insanların Asya’nın geleceğine daha büyük beklentilerle yaklaşmasına neden olduğunu belirttiler.

İtalya’nın ENI grubunun Beijing bürosu baş temsilcisi Gianni di Giovanni, Boao Asya Forumu’nun sorunların ele alındığı ve çözüldüğü bir platform olduğunu kaydetti. Giovanni, forumun Asya için fikirlerin ortaya koyulabildiği ve geleceğe dönük fikir ve fırsatların ortaklaşa paylaşıldığı bir platform olduğuna dikkat çekti.

The European House-Ambrosetti firmasının yönetim kurulu üyesi Paolo Borzatta, Asya’nın giderek daha önemli bir konuma sahip olduğunu dile getirdi. Ana rolü Asya olan bir forumun düzenlenmesinin önemli olduğunu düşünen Borzatta, Asya’nın dünyanın gelişmesinde önemli bir rol oynaması gerektiğini vurguladı. Borzatta, Boao Asya Forumu’nun önemli rollerinden birinin Asya ile Avrupa arasındaki karşılıklı yatırım ve ticari temasın artırılmasını hızlandırmak olduğuna işaret etti.

ABD’nin BMS firmasının Çin ve Asya Bölgesi Direktör Yardımcısı Marika Heller, elektrikli araçların üretimi konusunda Çin’in dünyadaki öncü ekonomilerden biri ve bu alanda güçlü olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, Heller, Çin’in güneş enerjisi kullanımı açısından büyük çaba sarfettiğini belirtti ve sektörel politikayla yeşil ekonominin teşvik edilmesi konusunda dünyanın Çin’in taahhütlerini örnek alabileceğini dile getirdi.

Toplantıda yayımlanan “Asya Ekonomisinin Geleceği ve Entegrasyon Süreci 2023 Yıllık Raporu”na göre, Asya’nın dünya ekonomisinin büyümesinin yavaşladığı koşullarda bile parlak bir büyüme potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Toplantıya katılan yabancı uzmanlar, dünya ekonomisinin yine meydan okumalarla karşılaşacağı ancak Çin ekonomisinin istikrarlı bir şekilde gelişmesinin dünyaya yeni fırsatlar getireceğine inandıklarına dikkat çekti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı