Bakan Karaismailoğlu: “Şehirlerimizdeki ticari canlılığa da çok önem veriyoruz” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Bakan Karaismailoğlu: “Şehirlerimizdeki ticari canlılığa da çok önem veriyoruz”

DEREN KOCAMANOĞLU-23.03.2023-HİBYA- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da açıklamalarda bulundu.

Bu haber 23 Mart 2023 - 10:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İnşallah kısa süre sonra çadırlarımızı tamamen kapatıp prebarik ve konteynerlerde vatandaşlarımıza daha düzenli bir hayat sunmak için hakikaten 11 ilde çok yoğun bir mücadele sergileniyor. Herkes işini biliyor yoğun bir şekilde 24 saat çalışıyor. Bugün de ramazanın ilk günü inşallah ramazanın manevi havasıyla birlikte işlerimiz daha da hızlanacak. Vatandaşımızın bu kadar zorlu süreçlerden, acı günlerden sonra biraz daha nefes alması için hakikaten bütün arkadaşlarımız çok büyük özverili bir çalışma gerçekleştiriyor.

Şehirlerimizdeki ticari canlılığa da çok önem veriyoruz. O yüzden bütün şehirlerimizde çarşılar kuruyoruz. Kimisini prefabrikten kimisini de konteynerlerden yaparak buradaki ticari hayatı da canlı tutmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da pazarlarımız açılıyor. Orada da yine bu kadar tahrip olmuş şehirlerimizde düzenli hayata geçmek için inşallah hep birlikte devlet-millet el ele çok büyük bir güç gösteriyoruz.

Vatandaşımızın bize güveni tam. Bir taraftan da kalıcı konutlarımızın temelleri hızlıca atılıyor. Onların da filizleri yükselmeye başladı. Bir yıl içerisinde inşallah kalıcı konutlarımız artık bu geçici barınma alanlarımıza transferleri de gerçekleştireceğiz.

Geri getiremeyeceğimiz tek şey kayıplarımız ama bu şehirlerimizi eskisinden çok daha iyi vaziyete zamanla getireceğiz. Bu yüzden bize bundan sonra sadece zaman gerekli. Diğer bütün işler fazlasıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün zorlukların üstesinden gelmek için bütün kadrolarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı