2023 Çin Kalkınma Forumu, tam kapasiteyle yapılacak | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

2023 Çin Kalkınma Forumu, tam kapasiteyle yapılacak

2023 Çin Kalkınma Forumu, 25 – 27 Mart tarihleri arasında Beijing’de Diaoyutai State Guesthouse’da bu yıl yüzde 100 katılıma düzenleniyor.

Bu haber 23 Mart 2023 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kalkınma Araştırmaları Merkezi Direktör Vekili Zhang Laiming, bir basın konferansında, “Ekonomik Canlanma ve İş Birliği” sloganı ekseninde oluşan bu yılki kalkınma forumunun Çin pazarında fırsatlar, küresel endüstri zincirlerinin istikrara kavuşturulması ve yeşil dönüşüm odaklı olacağını söyledi.

Zhang’ın açıklamasına göre, sayısı 100’ü aşkın yabancı delege foruma katılacak. Bunlar arasında, alanında lider olan çok uluslu şirketlerin yönetici kadroları, yabancı bilim insanları ve uluslararası örgütlerin temsilcileri bulunacak. Öte yandan Çin merkezi hükümetine bağlı dairelerin görevlileri forum esnasında ülkelerinin siyasal doğrultusu konusunda bilgi verecek. Bu bağlamda Zhang, uzlaşma oluşmasının küresel ekonomik düzelmeye katkıda bulunacağını açıkladı.   

Kalkınma Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen Çin Kalkınma Forumu, her yıl bir kez üst düzey uluslararası katılımla “Ortak Refah için Dünya ile İş Birliği” temasına odaklanıyor.​

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı