Irak’ta 17 Urfalı TIR şoförü mahsur yardım bekliyor ! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Irak’ta 17 Urfalı TIR şoförü mahsur yardım bekliyor !

Bu haber 10 Nisan 2022 - 13:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Irak’ta mahsur kalan Şanlıurfalı TIR şoförleri, Türkiye’ye geçiş yapmak için kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
( RHA Ajans /RHA)-Irak’ta mahsur kalan Şanlıurfalı TIR şoförleri, Türkiye’ye geçiş yapmak için kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Yaklaşık 20 gün önce Manisa'nın Akhisar ilçesinden fabrika parçalarını Irak'ın Musul Kentine yük götüren Şanlıurfalı TIR şoförleri Zaho şehrinde mahsur kaldı. Perişan halde olduklarını belirten şoförler, yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce çıkabilmeleri için kendilerine yardımcı olmalarını istediler.
Telefonla Ruha Haber Ajansı (RHA) muhabiri Süleyman Turan'ı arayan TIR şoförlerinden Eyyüp Ağolday yaşadıkları sıkıntıları anlattı.
"20 Gündür Zaho'da aç susuz perişan haldeyiz"
TIR şoförü Hasan Alkan, " Manisa'nın Akhisar ilçesinde Fabrika parçalarını yükledim ve Irak'ın zaho kentine getirdim.Ben 17 şoför arkadaşım ile birlikte fabrika parçalarını yetkililere teslim etmek istedik.Ancak buradaki firma yetkilileri bu fabrika parçalarının zarar görmemesi için ben ve arkadaşlarımın Dorselerini alarak kendi tırlarına takarak Bağdat'a götürüp sonra dorselerimizi geri getireceklerini söylediler.Bizde Fabrika parçalarının zarar görmemesi için yük aldığımız fabrika ve nakliye şirkti yetkilileriyle irtibata geçtik ve onlar da yükümüz olan fabrika parçalarının zarar görmemesi için dorseleri mallarla birlikte teslim ettik.
Ancak Dorselerimiz ve yükümüz Musul gümrüğünde henüz bilmediğimiz bir nedenle gümrük yetkilileri tarafından el konulmuş durumda.Bize konu hakkında bir bilgi de vermiyorlar.Biz 17 şoför arkadaşla aynı şekilde perişan bir halde bir an evvel bizim dorselerimizin bize teslim edilmesini bekliyoruz.Ancak biz burada 20 gündür aç susuz bir şekilde bekleyişimiz sürüor.Ne paramız kaldı nede yiyeceğimiz kaldı.Zaho'da bekliyoruz. Bulunduğumuz yer Habur sınır kapısına 10 kilometre uzaklıktadır. Biz burada perişan haldeyiz ailelerimiz Türkiye'de perişan haldeler ve bizim bir an önce Türkiye'ye dönmemizi bekliyorlar.Milletvekillerimizden,siyasetçilerden ve dış işleri Bakanlığından bizim sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz." dedi.
"Bir çok arkadaşımızın parası kalmadı burada perişan olduk"
Evlerine dönmek için yetkililere çağrıda bulunan Şoför Hasan Alkan ise, "Şu an bir petrolde kalıyorum. ne yiyeceğimiz nede paramız kaldı.Perişan bir haldeyiz.Kimse bizimle ilgilenmiyor, gerisini siz düşünün. Bir çok arkadaşımızın parası bitmiş perişan olduk. Burada 17 Urfalı mağdur şoför var. Ailemiz bizi çok merak ediyor. Biz de ailemizi çok özledik. Devlet yetkililerine, Cumhurbaşkanına, Dış işleri Bakanına, Şanlıurfa Valisine, Şanlıurfa Milletvekillerine sesleniyoruz, lütfen bizi bir an önce buradan çeksinler. Ailemizin gözü yollarda bizi bekliyorlar." çağrısında bulundu.