Vali Erin Halk ve STK’larla Buluştu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Vali Erin Halk ve STK’larla Buluştu

Bu haber 11 Şubat 2022 - 16:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Açık Kapı politikasıyla valilik makam kapılarını sürekli açık tutan ve tüm vatandaşların rahatlıkla görüşme imkânı bulduğu Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bugün de makamında onlarca vatandaşı kabul etti.
 
Açık Kapı politikasıyla valilik makam kapılarını sürekli açık tutan ve tüm vatandaşların rahatlıkla görüşme imkânı bulduğu Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bugün de makamında onlarca vatandaşı kabul etti.
Sorun ve taleplerini doğrudan valiye aktararak çözüm bulmak isteyen vatandaşları makam odasında kabul eden Vali Erin, ziyaretine gelen çocuklara da sıcak ilgi gösterdi.
Vatandaşların kendisine ilettiği sorunları ilgili birimlere aktararak çözüm bulan Vali Erin, gün içinde üç ayrı sivil toplum kuruluşu heyetini de kabul etti.
Barış Pınarı Bölgesindeki Telabyad ve Resulayn başta olmak üzere Şanlıurfa’da yaşayan Suriye vatandaşlarına destek olmak içinfaaliyetler yürüten ATAA İnsani Yardım Derneği ile Merhametli Kalpler Derneği heyeti ile bir toplantı yapan Vali Erin, insani yardım faaliyetlerini değerlendirdi.
ATAA İnsani Yardım Derneği Başkanı Mervan Abdullah ve Merhametli Kalpler İnsani Yardım Derneği Başkanı Kasım Nassır öncülüğündeki heyetle yaptığı görüşmede, insani yardım faaliyetlerinde koordinasyonun büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Erin, insani yardım kuruluşlarının faaliyetlerini kolaylaştırmaya ve destek olmaya devam edeceklerini söyledi. ATAA İnsani Yardım Derneği’nin beş yıldan bu yana hem Suriyeli hem de Şanlıurfalı insanlara yönelik çok faydalı hizmetler icra ettiklerini hatırlatan Vali Erin, Merhametli Kalpler İnsani Yardım Derneği vasıtasıyla yapılacak hizmetlerin de hayırlı olmasını diledi.
On yılı aşkın süredir Şanlıurfa’da yaşayan ve Barış Pınarı Bölgesinde Türkiye’nin destekleriyle mukim olan Suriyelilerin genel durumu hakkında bilgiler veren Vali Erin, Barış Pınarı Bölgesine geçişlerin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından insani yardım kapısı olarak kabul edilmediğinden dolayı, buraya yapılan yardımlarda sivil toplum kuruluşlarının önem arz ettiğini söyledi.
Merhametli Kalpler İnsani Yardım Derneği Başkanı Kasım Nassır, son bir yıl içerisinde Suriye’ye 200 tırdan fazla yardım malzemesi gönderdiklerini ve 10 milyon TL kadar bağış topladıklarını kaydederek, toplanan bağışlarla Suriye’de evsiz olan vatandaşlara konutlar inşa edeceklerini ifade etti.
Vali Erin, Şanlıurfa Tüm Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Derneği Başkanı Ahmet Yalçın ve beraberindeki heyeti de makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Erin, mesleki ve teknik eğitimin önemine değinerek, gayretlerinden dolayı dernek üyesi okul yöneticilerini tebrik edip, başarılar diledi.