Siverek Devlet Hastanesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Siverek Devlet Hastanesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Bu haber 11 Şubat 2022 - 14:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa'nın Siverek Devlet Hastanesi'nde gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirildi.
Hastane Başhekim Yardımcısı Dr.Muhammed Kendal Akman yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Hastanemizde; Sağlıkta Kalite Standartlarına yönelik her yıl en az 1 kez yapılması zorunlu olan Pembe Kod tatbikatını gerçekleştirdik. Tatbikatın senaryosuna göre, Hastanemiz Çocuk servisinde yatışta olan bir bebeği kaçırmak istedi.
Vatandaşın aile sorunlarından kaynaklı baba olduğu tespit edildi. Olay servis sorumlusuna bildirildikten hemen sonra servis sorumlusu tarafından "pembe kod" çağrısı verdi. Çağrı üzerine hastanemizin tüm çıkış kapılarını kontrol altına alan güvenlik personelleri kısa bir süre içinde vatandaşı etkisiz hale getirerek güvenlik güçlerine teslim etti.
Siverek Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Muhammed Kendal AKMAN tatbikat sonrası yaptığı açıklamada “Hastanemizde bu tür çocuk kaçırma olaylarına pek rastlanılmıyor fakat olası bir çocuk kaçırılması durumunda güvenlik görevlilerinin olaya müdahale sürelerini, müdahale şekillerini görmek ve eksikliklerimizi tespit etmek amacıyla tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatın gerçekleşmesinde bize yardımcı olan personelimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi