DP GİK Üyesi Ömer Karakeçili’den Regaip Kandili mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

DP GİK Üyesi Ömer Karakeçili’den Regaip Kandili mesajı

Bu haber 02 Şubat 2022 - 22:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Demokrat Parti GİK Üyesi Ömer Karakeçili, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Müslüman aleminin Regaip Kandili’ni kutladı.

Demokrat Parti GİK Üyesi Ömer Karakeçili, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Müslüman aleminin Regaip Kandili’ni kutladı.
Karakeçili mesajında,“Mübarek Ramazan ayının habercisi olan üç ayların başlangıcında bulunuyoruz. Halk arasında ‘ üç aylar’ diye tabir edilen Recep, Şâban ve Ramazan ayları her Müslümanın gönlünde müstesna bir yere sahiptir.
Regaib Kandili, rahmeti ve bereketi bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Toplum olarak bu mübarek geceyi değerlendirerek birbirimize kenetlenmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çelişkileri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız.
İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Üç aylar diye bilinen çok bereketli maneviyat mevsiminin habercisi olan Regaib Kandili’nin tüm İslam alemine, ülkemize ve Şanlıurfalı hemşehrilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.''