Şanlıurfa’nın uçak seferleri sorunu meclise taşındı! Bakan Karaismailoğlu’na soruldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’nın uçak seferleri sorunu meclise taşındı! Bakan Karaismailoğlu’na soruldu

Bu haber 05 Ocak 2022 - 17:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans/RHA) –Şanlıurfa'da iptal edilen uçak seferleri ile ilgili sorun,HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından meclis gündemine taşındı.

Şanlıurfa'da iptal edilen uçak seferleri ile ilgili sorun,HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından meclis gündemine taşındı.
2.5 milyon nüfusu olan Şanlıurfa kentinde bulunan GAP Havalimanı’nda seferler oldukça kısıtlı. Özellikle de Antalya ve İzmir seferlerinin olmaması kent adına üzücü bir durum.Yaşanan bu sıkıntıyı HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından meclise taşındı.
Milletvekili Ayşe Sürücü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.
-İşte Sürücü tarafından verilen o önerge: 
                             TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
Aşağıdaki sorularımın, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
 
 
                                                                                                         AYŞE SÜRÜCÜ
                                                                                                    Şanlıurfa Milletvekili
 
Şanlıurfa’da bulunan GAP Havaalanı uygun olmayan yere yapılmasından ötürü kış aylarında yoğun sisten dolayı uçaklar kalkış yapamamaktadır. Ayrıca sık sık Antalya ve İzmir ile olan seferler iptal edilmekte veya tamamen kaldırılmaktadır. Şuan da da Şanlıurfa’dan İzmir’e gitmek isteyen bir yurttaş aktarmalı bir şekilde 15 saatlik yolculuğu 990 TL ye yapmak zorunda kalmaktadır. Daha önce de müjde olarak İzmir ve Antalya seferlerinin sıklaştırılacağı söylenmişti fakat şuan Antalya-Şanlıurfa, İzmir- Şanlıurfa arasında direkt uçuş bulunmamaktadır.  Bu hususta gereğinin yapılması elzemdir.
 
Bu Bağlamda ;
 
1.Antalya-Şanlıurfa arasında sefer bulunmamaktadır, bu konuda bir adım atılacak mıdır?
 
2. İzmir-Şanlıurfa arasındaki sefer bulunmamaktadır, bu konuda bir adım atılacak mıdır?
 
3.Şanlıurfa dışında, çevre illerde de Antalya ve İzmir seferleri kaldırılmış mıdır?
 
4.Şanlıurfa’da kısıtlı sefer sayısının yanı sıra sis faktörü de seferler sürekli ertelemeye sebep olmakta bu konu da bir adım atılacak mıdır?
 
5.Konu hakkında Şanlıurfa halkına bir açıklama da bulunacak mısınız ?