Başkan Polat’tan Başkan Adayı Karakeçili’ye Destek Ziyareti! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başkan Polat’tan Başkan Adayı Karakeçili’ye Destek Ziyareti!

Bu haber 12 Ocak 2022 - 22:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat ve Yönetimi Şoförler Odası Başkan Adayı Osman Karageçili'ye destek ziyareti gerçekleştirdi. 

Başkan Polat'ın ziyaretinde yönetim kurulu üyeleri Mahmut Seyitoğlu, Ahmet Alpiroğlu, Mehmet Bozkurt, Karaköprü ilçe Başkanı Mehmet Çalışkan İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Bozkurt ve Ahmet Hakan Durmuş yer aldı.
Başkan Polat ziyarette yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Bütün Şoför Esnafımız sıkıntı içinde"
Son zamanlarda Ülkemiz de yaşanan ekonomik dalğalanmada Döviz fiyatlarının artmasıyla birlikte toplu taşıma yapan Münübüsçü, taksici ve kamyoncu Akaryakıt ' ın aşırı yükselmesinden dolayı iş yapamaz ve mesleğini devam ettiremez hale geldi.
Zaten 2 yıldır pandemi ile yaralı olan şöför Esnafımız Akaryakıt fiyatları, yedek Parça fiyatları altında ezilmiştir. Bilhassa Münübüsçü, taksici ve kamyoncu Esnafı evine ekmek götüremiyor Kazancının yarısından fazlasını Akaryakıtta veriyor.
Pandemi döneminde en ağır yükü Münübüsçü servis sahipleri çekti Okulların kapanması ile kimisi servisini satıp borcunu ödedi, kimisi devir etmek zorunda kaldı.
Kamyoncu, Otobüscü, Münübüsçü, taksici , Tırcı Işini yapmak için Ulaştırma bakanlığı sivri sinekten yağ çıkarır gibi K 1- K2-K3- K4 D1- D2- D3' D4-F1- F2 G1- G2 Gibi çeşit belge istiyor. Bağ- kur, ssk pirimleri Çok yüksek, Araç Trafik siğortası , Kasko siğortası , gelir vergisi, Motorlu taşıtlar vergisi , katma değer vergisi, özel tüketim vergisi çok yüksek Sınırlı sermayesine emeğini de katarak Çalışan Nakliyeci Esnafı perişan durumda. Her gün yükselen Akaryakıt zamları ve aşırı yükselen dolar kurundan dolayı yağ, Lastik, yedek parça, bakım ve onarım giderleri Esnafı iş yapamaz ve zarar eder hale getirmistir bir Kamyoncu esnafi izmire gittim geldim 500 TL de zarar ettim dedi Böyle giderse çoğu esnaf işi bırakmak zorunda kalacaktır. "