A HABER AJANSI MUĞLA TEMSİLCİSİNDEN ELEKTRİK ZAMLARINA ELEŞTİRİ | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

A HABER AJANSI MUĞLA TEMSİLCİSİNDEN ELEKTRİK ZAMLARINA ELEŞTİRİ

Bu haber 28 Ocak 2022 - 21:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zam faturalara yansımaya başladı. Elektrik faturalarından en çok etkilenen kesimlerin başında gelen esnaflar ne yapacaklarını şaşırdı.
Elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zam faturalara yansımaya başladı. Elektrik faturalarından en çok etkilenen kesimlerin başında gelen esnaflar ne yapacaklarını şaşırdı.
A Haber Ajansı’nın Muğla Temsilcisi ve Turizm otelcilik işletmecisi olan Mehmet Hadi Yoğurtçu , bu ay işyerine 12 bin 741 lira elektrik faturası geldiğini belirterek, “Her geçen gün eksiye doğru gidiyoruz. Bilmiyorum bunun çözümü nasıl olur? Tükendik yani nasıl ödeyeceğiz? yıllardır ben Antalya,Bodrum da işletmecilik yapıyorum, hiçbir zaman bu kadar kötü bir duruma düşmedim” dedi
Elektriğe yapılan fahiş zamların yansımaları faturalarda görülmeye başlandı. Elektrik tüm vatandaşları olumsuz etkilerken, küçük esnaf da faturalar yüzünden perişan oldu. Zaten doğru düzgün iş yapamayan esnaf gelen faturalarla birlikte tükenme noktasına geldi.
Her geçen gün artan ve toplumun birçok kesimini derinden sarsan ekonomik kriz, yeni yılda elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla kendisini daha da hissettirdi. Yılın ilk ayının henüz yarısı dolmadan gelen elektrik faturaları vatandaşı adeta şaşkına çevirdi. Normalde ödedikleri tutarların neredeyse 2 katı kadar artış olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Kışı nasıl geçireceğimizi bilmiyoruz” diyerek dert yandı.
“BU MÜSLÜMANLIK MI?”
Mehmet Hadi Yoğurtçu : vatandaşın “110-120 lira gelen elektrik faturası bu ay 300 liradan fazla geldi. Doğalgaz da 800 lira geldi. Dolar düştü, zamlar niye hala duruyor?