Şanlıurfa’da zabıta denetliyor ama fiyatların düştüğü yok.. | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da zabıta denetliyor ama fiyatların düştüğü yok..

Bu haber 26 Aralık 2021 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa ve ilçelerde zabıta ekipleri,faaliyet gösteren temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı zincir marketlerde fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdiğini görüyor ve şahit oluyoruz.Zabıta denetliyor ancak fiyatların değiştiği yok maalesef..

Şanlıurfave ilçelerde zabıta ekipleri,faaliyet gösteren temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı zincir marketlerde fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdiğini görüyor ve şahit oluyoruz.Zabıta denetliyor ancak fiyatların değiştiği yok maalesef..
Şanlıurfa genelinde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen “raf fiyatı ile kasadaki fiyat farklı çıkıyor, indirimli ürünler bulunmuyor” dolaysıyla zincir marketler bildiğini okuyor ve İndirime yanaşmıyor.
Gerek sosyal medya üzerindeki paylaşımlar ve gerekse bizlere de özelden yazan vatandaşlardan bu yönde çok şikayetler geliyor. Şanlıurfa genelinde faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde zabıta ekipleri, fiyat ve stokçuluk denetimi ile döviz kuru düşüşünün ürünlerin fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol ettiğini iddia ediyor ve bu denetimlerle ilgili görsel ve yazılı haberleri basına servis ediyor.Bizde bu servis edilen haberleri kendi ajanslarımızda ve internet haber sitelerimizde paylaşarak kamuoyunu yapılan denetimler konusunda bilgilendiriyoruz.Ancak vatandaşlar, Fahiş fiyat uygulayan zincir marketlerin etiketlerde hala indirim yapmadıklarını iddia ediyor.Vatandaşlar özellikle bu süreçte fahş fiyatla konusunda zincir marketlerin sıkça denetlenmesini istiyor.
Denetimlerin devam edilmesini isteyen vatandaşlar,özellikle ürünlerin üzerindeki fiyat etiketleri ile kasadaki ürünlerin arasında fiyatlarda farklar bulunduğunu iddia ederek,Zabıtaların raflardaki ürünlerin fiyatları ile kasadaki fiyatlardaki farka dikkat edilmesini istedi.
Vatandaşlardan gelen 'raf fiyatı ile kasadaki fiyat farklı çıkıyor, indirimli ürünler bulunmuyor' yönündeki şikayetler üzerine vatandaşlarımızın mağdur olmaması için denetimlerin sıklıkla yapılması gerekiyor.
Vatandaşlarımızın hakkını korumaya yönelik olarak Zabıta ekiplerinin 'fahiş fiyat' çalışmalarının ve denetimlerinin devam edilmesi gerkir. Fahiş fiyatlarla ürün satışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi elzemdir.Yoksa dövizin yükselmesini fırsat bilen bu zincir marketler dövizin düşmesiyle birlikte indirim yapmaması ise vatandaşlara yapılan büyük zulüm ve haksızlıktır.
Hiç vakit kaybetmeden bütün zabıtaları sahaya sürüp, doları bahane edip zam yapan bu marketleri dahasıkı takibe alımalı denetlemeleri sıkılaştırmalı.Bakın fiyatlar düşüor mu düşmüyor mu? Eğer son zamlar geri alınmazsa 'kur farkı' vatandaştan çıkar!