Demokrat Parti İl Başkanı Polat: “Emeklinin hali perişan” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Demokrat Parti İl Başkanı Polat: “Emeklinin hali perişan”

Bu haber 14 Aralık 2021 - 5:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında son sırada yer emeklilere ve  yoksul yaşlılara verilen maaşların artırılması gerekiyor.
Demokrat Parti İl Başkanı Polat: "Emeklinin hali perişan"
Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında son sırada yer emeklilere ve  yoksul yaşlılara verilen maaşların artırılması gerekiyor.
6.5 MİLYON EMEKLİ 1550 VE 1650 TL ÜZERİNDE ÜZERİNDE MAAŞ ALIYOR.
Türkiye Emeklileri Şanlıurfaşubesini ziyaret eden Demokrat parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat,Emekliler derneği Şanlıurfa şubesi Mali Sekreteri  Recep Çiçek'ten emeklilerin durumu ile ilgili bilgiler aldı.
MAAŞLAR ÇOK DÜŞÜK
Türkiye’de Bağ-Kur ve İşçi emeklilerin maaşı çok düşük olduğunu söyleyen Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, Türkiye'de 6,5 milyon Bağ-Kur ve  işçi emeklisi maaşı 1500 TL ile 1650 TL arasında maaş alıyor. Türkiye’de birçok emeklinin hanesine, açlık sınırın altında bir maaş giriyor.Zor bir hayat geçiren emeklilere en az asgari ücret seviyesinde bir iyileştirme zammı yapılmalıdır.Emekli , dul ve yetimlerimiz zor koşullarda hayatlarını devam ediyorlar .
Sosyal hukuk devleti'nin öncelikli  görevi emekli ve yaşlıları korumak , aralarında eşitlik sağlamak ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret vermektir . Bugün  Emekli hemşehrilerimizi dinleyince boğazım düğümlendi. Ülkeyi idare edenler bu ülkenin Maddi ve manevi gelişimi içingeçmişte en güzel yıllarını vererek bedenen ve kafa gücü ile mesai ve zahmet harcamışlar . Emekli Vatandaşlarımızın Hiç bir kimseye el avuç açmadan , muhtaç olmadan onurlu bir hayat sürmesi için yeterli ve dengeli beslenmesi için ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için  maaşlarına Asgari ücret üzerinden zam yapılmalıdır. 1550 TL maaş alan bir Emekli nasıl yaşayacaktır bir ev kirası 1500 TL altında yoktur. Avrupa ' da emekliler  ' Bu yıl hangi ülkeye tatille gideyim ' diye düşünürken Türkiye' deki emekli kendi ili ' nın ilçesinde  çalışan oğlunu ,kızını ve torunlarını görmeğe gidemiyor . Ülkeyi idare edenler Mustafa Kemal Atatürk ' ün şu sözlerine kulak vermelidir" Bir Milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu O miletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır . Mazide müktedirken bütün kuvveti ile çalışmış onlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istiklale güvenle bakmaya hakkı yoktur ."