CHP Lideri Kılıçdaroğlu: ‘Şanlıurfa’ya Helalleşmeye Geldim’ | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: ‘Şanlıurfa’ya Helalleşmeye Geldim’

Bu haber 10 Aralık 2021 - 7:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da Muhtarlar, STK ve Meslek Odaları Temsilcileri Buluşması'nda konuşuyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da Muhtarlar, STK ve Meslek Odaları Temsilcileri Buluşması'nda konuşuyor.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde bir dizi ziyaret için Şanlıurfa'ya gitti. Bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kılıçdaroğlu bir araya geldiği Muhtarlar, STK ve Meslek Odaları Temsilcileri Buluşması'nda bir konuşma gerçekleştiriyor.
İşte Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'daki konuşmasından  satırbaşları şöyle:
Urfa'da olmaktan son derece mutluyum. Urfa sıradan bir kent, metropol değil. Peygamberler Şehri diyoruz buraya. Bir saygınlığı var. Bu toprakları su ile buluştuğunu düşünün… Bereketin fışkırdığını hepimiz gördük.
Taşı sıksa suyu sıkacak ama işsiz gençlerimiz var. Hoyratlarıyla ünlüdür Şanlıurfa'mız. Bu topraklarda hoyratlar içimize oturan derin acıları anlatır. Milli Kurtuluş Savaşı'ndan olağanüstü bir çaba harcadı Gaziantep ile beraber. 'Şanlı' unvanı aldı. Balıklı gölümüz var. Ben de sabahleyin niyetimi tutarak balıklara yem atma imkanım oldu. Kültürüyle de yemekleriyle de Türkiye'nin güzel kentlerinden birisidir.
Genç bir nüfusu var Şanlıurfa'nın. Her ülke gençleri kendi geleceğinin güvencesi olarak görür. Onlara kızmamamız lazım. Gençleri daha anlayışla karşılamamız lazım, taleplerine kulak kabartmamız lazım. Burası aynı zamanda bereketli topraklarıyla tarımın, ziraatin de başkentidir.
Türkiye'deki pamuğun yüzde 32'sini tek başına, fındığın yüzde 42'sini, isotun yüzde 40'ini tek başına Şanlıurfa üretir. Çok ama çok değerli bir mekandayız. Organik pamukta da Türkiye birincisi aynı zamanda.
Çiftçiye soralım derdiniz var mı diye. Her birisi dertli. Şanlıurfalı kardeşlerim unutmasınlar tarım stratejik sektördür. Günde 3 sefer yemek yemek, evlatlarınızın karnını doyurmak zorundasınız. Beslenmek zorundayız hepimiz. Tarım, bütün dünyada stratejiktir.
Sadece toprakla ilgili değil. 350 bin büyükbaş, 2.5 milyon küçükbaş hayvan, 600 binde kanatlı hayvan besliyor bu topraklar. Dolayısıyla Şanlıurfa tek başına kendisi için değil, Türkiye içinde çok büyük bir kenttir. Ayrıca İpek Yolu üzerinde. Emin olun iyi bir politika ile bütün Orta Doğu'nun en önemli merkezi haline gelebilir. Böyle bir avantajı her zaman vardır. Olması da gerekir.
2.5 milyon taşlı toprak var sulanmayan. Çiftçinin en büyük sorunlarından biri elektrik. Ödeyemiyor faturaları. Benim Şanlıurfa'ya bir sözüm olsun. Yerel yönetimler geldiğinde bize Şanlıurfa'nın büyükşehir belediye başkanlığını verin elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Sadece bedava vermeyeceğiz aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2.5 milyonluk taşlı araziyi güneş tarlaları ile donatacağız.