Şanlıurfa’da Vaka Oranları Açıklandı? İşte detaylar.. | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da Vaka Oranları Açıklandı? İşte detaylar..

Bu haber 02 Ekim 2021 - 15:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans/RHA)-Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan haftalık insidans haritası yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan haftalık insidans haritası yayımlandı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen Covid-19 güncel vaka sayılarını açıkladı.
Bakan Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından haritayı yayımlayıp, ''18-24 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.'' ifadesini kullandı.
Koca, ''18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı. Tedbirler vazgeçilmez.'' görüşünü aktardı.
ŞANLIURFA'DA VAKALARDA YÜZDE 40 ORANINDA DÜŞÜŞ KAYDEDİLDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. 18 – 24 Eylül tarihleri arasını kapsayan haritaya göre Şanlıurfa’nın vaka sayısında yüzde 40’lık düşüş yaşandı. Geçtiğimiz hafta 100 binde 165,80 olan vaka oranı bu hafta 125,19’a düştü