İYİ Partili Çakmaklı: ‘Market Açarak Piyasa Denetlenemez’ | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İYİ Partili Çakmaklı: ‘Market Açarak Piyasa Denetlenemez’

Bu haber 20 Ekim 2021 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bozova ilçesinde esnafları ziyaret eden İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, talep ve beklentileri dinledi. 
MARKET AÇARAK PİYASA DENETLENMEZ; YEREL İŞLETMELERE DESTEK VERİLMELİ
İYİ Parti Şanlıurfa İl BaşkanıMehmet Fedai Çakmaklı, saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bozova ilçesinde esnafları ziyaret eden İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, talep ve beklentileri dinledi. 
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı’ya, iktidar Tarım Kredi Kooperatif marketlerine verilen desteği yerel esnaflara da vermesi talebini ileten esnaflar, “5 litre Ayçiçek yağı 95 TL ve biz alıp satamıyoruz. Soran müşterilerimize yok diyoruz. İktidar zincir marketler gibi her yere Tarım Kredi Kooperatif Market açıyor. Bu marketlere sağlanan desteklerden biz yerel esnaflarda istiyoruz” dedi.
Esnafların haklı taleplerinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, “İl teşkilatı ve ilçe başkanlarımızla birlikte Bozova İlçemizde esnaflarımızı ziyaret ettik. Esnaflarımız, çok dertli. Peş peşe yapılan zamlarla halkın alım gücü düştü. Bu da direk yerel esnaflarımızı etkiliyor. Esnaflarımızın talepleri, devletin tarım kredi kooperatif marketlerine verdiği desteklerin kendileri içinde uygulanmasını istiyor. Bu konuda yetkililer derhal çalışma hazırlamalı ve yerel esnaflarımız desteklenmeli” şeklinde konuştu.
Devlet eliyle market işletilmesinin piyasalara hiçbir etki etmeyeceğini dile getiren İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, “Piyasaları denetlemek için devlet market açmaz. Hoş açılan marketlerdeki fiyatlarda ortada. Birileri girip fındık, fıstık alıp fiyatlar uygun dese de öyle olmadığını hepimiz görüyoruz. Burada üretim maliyetlerine müdahale edilmeli. Aracıların kar oranları denetlenmeli. Market açarak piyasayı denetlemiyor mevcut sistemin parçası oluyorsunuz. Ülkeyi yönetenler, sistemin parçası değil yerel işletmelerimizin yanında olmalılar” ifadelerini kullandı.