ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Cumhuriyet Bayramı mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Bu haber 29 Ekim 2021 - 4:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Cumhuriyet Bayramı mesajı;“Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılalım”
Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Önen mesajında, iç ve dış düşmanlara rağmen ülkemizi kimsenin parçalamayacağını, dil, din, ırk ayrımı yaparak kimsenin birliğimizi bozamayacaklarını ve bozmalarına da izin vermeyeceklerini, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılmamız gerektiğini söyledi.
Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı sürdürüyor
Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, milletçe en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin mücadelesini vereceğiz. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede, millî mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, son 98 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir. Bugün, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıldönümüdür. Türkiye Cumhuriyeti, 98 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Vatan hainleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ile de ülkemizde kaos çıkaran ancak başaramayan ve halen hainliklerini sürdüren iç ve dış güçlere karşı her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz. Şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu gurur günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyoruz” dedi.
Milletimizin azmi, 2023 yılı hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünün büyük bir sevinç ve gururla kutlandığını, milletçe bu heyecanı paylaştıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü vesilesiyle 29 Ekim 2021 Cuma günü 18.30-20.30 saatleri arasında, Pekin Four Seasons Otelinde (48 Liangmaqiao Road, Chaoyang District) kutlama resepsiyonu düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; Cumhuriyetin 100. yılı artık ufukta iyice belirmişken, hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun, Türkiye’yi tökezletmeyi amaçlayan hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Her zorluğa ve hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılı hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Gururla ifade etmek isterim ki, her alanda büyük dönüşümler yaşayan Türkiye geleceğin ülkesi olmaktadır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden gazilerimizi minnetle yad ediyor; bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan bütün dostlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşünceler ışığında Şanlıurfalı hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.