Ömer Dodanlı yazdı: Mesaj değil icraat lazım | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ömer Dodanlı yazdı: Mesaj değil icraat lazım

Bu haber 19 Mayıs 2021 - 16:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Malumunuz bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı. Evet anladık bugün gençlik bayramı ve dünden beri mesajlar hazırlandı ve servis edilmeye başlandı. Mesajlarınız iyi güzel de gençleri pek ilgilendirmiyor. Daha doğrusu gençler bu kuru kuruya mesajlarınıza da inanmıyor. Niye inanmıyor onu da söyleyeyim size.
Türkiye'nin 8.Büyük Mega köyü pardon Büyükşehiri olan Şanlıurfa'da hala gençlerimiz eğitimde istenilen yerde değil, sporda nüfusa oranla istenilen yerde değil, işsizlik gençlerin belini bükmüş durumda, ekonomik kaygılar had safhada, intiharlar aldı başını gitti, uyuşturucu batağında kıvranan gençler ve ailelerinin perişanlığınımı desem, Türkiye derecesi yakalamış gençlerin mevsimlik tarım işçisi olarak gittiği batıda ekmek peşinde koştuğunu mu söylesem, yoksa trafik kazalarında her yıl onlarca kurban veren tarım işçilerinin içler acısı durumunu mu söylesem?
Unutmayalım bir kentin aynası o kentin gençleridir. Bir kentin gençleri o kentin lokomotifidir. Şanlıurfa’nın gençleri ile ilgili düşünceleri olmayan ve Şanlıurfa'nın gençliği ile dertlenmeyen ve projeleri olmayanlar boşuna nutuk atmasınlar.
Türkiye'nin birçok yerinde siyasiler, kanaat önderleri, iş insanları gençleri önemli bir güç olarak görüp, gençliğe ve geleceğe yatırım yaparak yarının geleceği olan gençler için uğraş verirler.
Ve mesele sadece eğitim, meslek ve iş meselesinden de ibaret değil. Mesele gençlerin değişen toplumsal ve kültürel talepleriyle de çok yakından ilgili.
Yani bu iş Z kuşağının oyunu kapma işi olmaktan çok öte bir iş!
Umarız ki; memleketi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar, bilimin ışığında çok ciddi bir efor sarf edip gençlerimizi yani geleceğimizi kurtarmaya adarlar kendilerini.