Merak edilen rakam netleşti! İşte 17 günlük tam kapanmadan muaf olan kişi sayısı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Merak edilen rakam netleşti! İşte 17 günlük tam kapanmadan muaf olan kişi sayısı

Bu haber 03 Mayıs 2021 - 21:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Tam kapanmanın ilk gününde trafikteki ve toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu görenler "Bu nasıl kapanma?" sorusunu sormadan edememişti. DİSK-AR tarafından hazırlanan tam kapanma raporuna göre; istihdamın yaklaşık yüzde 61'ine denk gelen 16.4 milyon çalışan kapanmadan muaf sektörlerde çalışıyor.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan 17 günlük tam kapanma kararının ilk gününde İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere  Türkiye'nin dört bir yanındaki büyükşehirlerde kalabalıklar dikkat çekti.
İSTİHDAMIN YÜZDE 61'İNE DENK GELİYORHürriyet'te yer alan habere göre; Bu kalabalığa, tam kapanmadan muaf olan çalışanların neden olduğu tahmin ediliyor. DİSK-AR'ın hazırladığı tam kapanma raporuna göre, istihdamın yaklaşık yüzde 61'ine denk gelen 16.4 milyon çalışan kapanmadan muaf sektörlerde çalışıyor.
Yüzde 22'yi kapsayan 6 milyon çalışan ise kısmen muaf sektörlerde görevli. Kapanma kapsamındaki sektörlerde ise yüzde 17'ye denk gelen 4.4 milyon çalışan yer alıyor. Raporda, "Genelgede 43 muafiyet bulunuyor. Sanayi ve inşaat işçileri ile hizmetler sektörünün birçok alt sektörü başta olmak üzere zorunlu olmayan mal ve hizmet üretiminde milyonlarca işçi çalışmaya devam edecek" ifadelerine de yer verildi.