Urfa’daki tarihi mekanlar doldu, esnafın yüzü güldü | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’daki tarihi mekanlar doldu, esnafın yüzü güldü

Bu haber 11 Nisan 2021 - 11:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA)-Hafta sonu kısıtlamasının olmadığı Şanlıurfa’da yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları olan tarihi hanlar, çarşı-pazar ve Balıklıgöl adeta tıklım tıklım doldu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'vaka oranı' haritasında sarı kategorideki 'orta riskli' iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, kısıtlamasız hafta sonunda tarihi Balıklıgöl Platosu ve tarihi mekanlar doldu.
Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan son 'vaka oranı' haritasında sarı kategorideki 'orta riskli' iller arasında yer alan ve kontrollü normalleşme döneminde yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği kentlerden biri oldu. Sarı kategoride olması nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı Şanlıurfa'da, kısıtlamanın olmadığı ramazan öncesinde dünyanın en büyük açık hava akvaryumu olan Şanlıurfa Balıklıgöl ve tarihi mekanlar adeta doldu taştı.
Balıklıgöl platosunda esnaflar "Bugün Balıklıgöl aşırı bir kalabalıktı, sabahtan itibaren kalabalık hiç eksilmedi. Bizde müşterilere hizmet vermek için yoğun gayret gösterdik" dedi.