Şanlıurfa Mimarlar Odası’nda istifa şoku: 670 üyemiz var seçimde oy kullanan üye sayısı 37 | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa Mimarlar Odası’nda istifa şoku: 670 üyemiz var seçimde oy kullanan üye sayısı 37

Bu haber 12 Nisan 2021 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Mimarlar Odası’nda istifa şoku yaşandı. Mimarlar Bahattin Çelik ve Cihan Henteş istifa ettiklerini açıkladı.
& lt;/a > Şanlıurfa Mimarlar Odası’nda istifa şoku yaşandı. Mimarlar Bahattin Çelik ve Cihan Henteş yaptıkları basın açıklamasıyla istifa ettiklerini açıkladı.
“670 ÜYEMİZ VAR SEÇİMDE OY KULLANAN ÜYE SAYISI 37”
Mimar Bahattin Çelik, basın toplantısında yapılan genel kurulda seçime katılımın düşük olduğunu ve bu yüzden de güçlü bir yönetim kurulamadığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Bilindiği üzere geçtiğiminiz hafta Mimarlar Odası’nın 1.olağana kongresi yapıldı. Bu kongre ile birlikte bir genel kurul ve yönetim oluştu. Bu yönetimin listesi ile ilgili, yönetimin mimarlar odasının çalışmasıyla ilgili rahatsızlıklarımızı dile getirdik. Bu yönetimden istifa kararı aldık. İstifa gerekçelerimizle ilgili birkaç bir şey söylemek istiyoruz. Mimarlar Odası 670 tane üyesi bulunan bir odadır. Bunun için Mimarlar Odası’nın bütüncül olması lazım. Mimarlar Odası’nın doğru kararlar vermesi lazım, Mimarlar Odası’nın yanlış karar verme lüksü yoktur. Bir defa Mimarlar Odası’nın muhatap alınması lazım. Muhatapta güçlü bir yönetimle, ses çıkaracak bir yönetimle oluşur. 670 üyemiz var seçimde oy kullanan üye sayısı 37. Bunun zaten 14’ü yönetim. Yani seçime katılım yüzde 1- 2-3. Yüzde 2-3 katılım olduğu bir yerde ne yönetim ne demokrasi bekleyebilirsiniz” dedi.