Rakamlar açıklandı: Şanlıurfa’da yağış kıtlığı! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Rakamlar açıklandı: Şanlıurfa’da yağış kıtlığı!

Bu haber 15 Nisan 2021 - 7:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye genelinde mart ayında yağışlar, normalin ve geçen yılın üzerinde gerçekleşti. En fazla yağış 190 mm ile Rize'de, en az yağış 48 mm ile Şanlıurfa'da kaydedildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2021 Yılı Mart Ayı Alansal Yağış Değerlendirmesi ile 2021 Yılı Mart Ayı Sıcaklıklarının Analizi raporları hazırlandı.
Yağışlar 2021 yılının ocak ve şubat aylarında, 2020'deki gibi mevsim normallerinin altında, sıcaklıklar da mevsim normalleri üzerinde yaşandı. Mart ayındaki sevindirici verilere göre ise yurdun büyük bölümünde yağışlar ciddi oranda artış gösterdi. 
Yağışlarda normaline göre yüzde 33, 2020 yılı mart ayına göre yüzde 9 artış oldu. Ortalama sıcaklıklar mevsim normalleri civarında gerçekleşirken, ekstrem sıcaklık yaşanmadı.
Mart ayında en düşük sıcaklık 23.1 dereceyle Erzurum'da, en yüksek 27.2 dereceyle Ceylanpınar'da görüldü. En fazla yağış 190 mm ile Rize'de, en az yağış 48 mm ile  Şanlıurfa'da kaydedildi.
Yağışlar Muğla, Antalya ve Kırklareli'nin batı kesimleri, Afyonkarahisar, Malatya, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde normaline göre yüzde 20'den fazla azalma gösterdi.
YAĞIŞLAR EN ÇOK RİZE, EN AZ ŞANLIURFA'DA
Yağışlı gün sayıları Muğla, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde 10 günün altında, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Samsun, Bitlis çevreleri ile Doğu Karadeniz sahil kesiminde yer yer 20 günün üzerine gerçekleşti. Mart ayında en fazla yağış 190 mm ile Rize'de, en az yağış 48 mm ile Şanlıurfa'da kaydedildi.
EN SOĞUK ERZURUM, EN SICAK CEYLANPINAR
2021 yılı mart ayı sıcaklık analizine göre, ortalama sıcaklıklar Elmalı ve Nallıhan çevrelerinde mevsim normallerinin altında gerçekleşti. Alanya, Hakkari, Yüksekova ve Ceylanpınar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde oldu
Mart ayında en düşük sıcaklık eksi 23.1 derece ile Erzurum'da, en yüksek sıcaklık 27.2 derece ile Ceylanpınar'da tespit edildi.
Güneydoğu Anadolu'da ortalama sıcaklık, Ceylanpınar çevresinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti