Karaköprü’de minarelerden zamansız uyarılara tepki! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Karaköprü’de minarelerden zamansız uyarılara tepki!

Bu haber 20 Nisan 2021 - 13:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde cami minarelerinden zamansız yapılan anonslara vatandaşlardan tepki geldi. Vatandaşlar gece uyurken bile camilerden anonsların yapıldığını ifade etti.
Koronavirüs vakalarının artması üzerine bilim kurulu üyelerinin tavsiyesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından salgın önlemleri kapsamında ülke genelinde Ramazan ayının ilk iki haftasında sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından, Karaköprü'de salgının ilk günlerinde olduğu gibi minarelerden maske, temizlik ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda tekrar anonslara başlandı.
ZAMANSIZ ANONSLAR!
Zamansız olarak cami görevlileri tarafından minarelerden zamansız çalan salgın uyarılarının gürültü kirliliği yaptığı nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar sabah, öğle, akşam gece zaman fark etmeksizin anonsun cami grevlileri tarafından ayarlandığını ve sürekli anons yapıldığını ifade etti.
MÜFTÜLÜK NEDEN İLGİLENMİYOR?
Yaşanan bu olay nedeniyle İl Müftülüğü ile Karaköprü İlçe Müftülüğü’nün neden olayla ilgilenmediği ise merak konusu oldu.