İl Başkanı Döğmeci’den 11 Nisan mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İl Başkanı Döğmeci’den 11 Nisan mesajı

Bu haber 11 Nisan 2021 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsa Döğmeci Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsa Döğmeci Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

"Büyük medeniyetlerin doğduğu Peygamberler şehri Şanlıurfa'da topraklarımızı işgal eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele örneği sergileyerek birlik ve beraberliğin tek yumruk haline geldiği Kuva-yi Milliye ruhu ile 11 Nisan 1920'de tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir zafere imza attılar. Esaret altına alınmak isteyen Urfalıların 101 yıl önce bugün zincirlerini kırarak yoksulluk içinde bağımsızlık, kahramanlık ve fedakarlık ruhuyla elde ettikleri büyük zaferin milli mücadelenin şeref sayfalarında yerini aldılar. Anadolumuzun bir çok köşesinde bağımsızlık uğruna şehitlerimizin kanıyla yazılan pek çok kahramanlık destanları yazıldı. Tarihin altın sayfalarında yer alan 11 Nisan 1920'deki bu kahramanlık destanı dolayısıyla "Şanlı" ünvanı ile taçlandırılmış, İstiklâl Madalyası ile onurlandırılmıştır. Bu anlamlı günün 100 seneyi devriyesi dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve gazilarimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, Şanlıurfalı vatandaşlarımızın 11 Nisan Kurtuluş Zaferini en kalbi duygularımla kutluyoru
m."