DEDAŞ’ın Şanlıurfa’daki Kaçak Kazısı Meclis Gündemine Taşındı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

DEDAŞ’ın Şanlıurfa’daki Kaçak Kazısı Meclis Gündemine Taşındı

Bu haber 22 Nisan 2021 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans/RHA)-Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, kaçak kazı yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri suçüstü yakalandı.
 
& lt;/a > Şanlıurfa'daki izinsiz kazı meclis gündemine taşındı .Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Mahallesi'nde DEDAŞ'ın yaptığı kaçak kazı çalışmaları suçüstü yakalandı.HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü DEDAŞ'ın kaçak kazısını meclise taşıdı.
                                                     TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ tarafından Anayasa’nın 98’inci İçtüzüğün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.  
                                                                   Ayşe SÜRÜCÜ
                                                               Şanlıurfa Milletvekili
 
Şanlıurfa'yı kaçak elektrik kullanmakla suçlayan Dicle Elektrik şirketi, kent genelinde elektrik sistemini yer altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ceylanpınar İlçesinde çalışma yürüten şirketin izinsiz kazı yaptığı ortaya çıktı.
Her usulsüz yaptırımını halkı kaçak elektrik kullanmakla suçlayarak meşrulaştıran DEDAŞ’ın kaçak kazı yoluyla altyapı çalışması yürttüğü iddiaları Şanlıurfa da yankılanmaktadır.
Basına yasıyan bilgilere göre DEDAŞ ilçe belediyesine kazı izni için başvuruda bulundu. Ancak izin çıkmadan şirket Fatih Sultan Mahallesi'nde kazılara başladı. Bunun üzerine kazı yapan şirkete belediyeden ihtar geldi. İzinsiz kazı durdurularak tutanak tutuldu.Ceylanpınar Belediyesinin şirkete bir ceza kesip kesmediği ise bilinmiyor.
 
Bu Bağlamda;
1.      Kaçak işlem yapan ve bölgede kaçakçı DEDAŞ olarak adlandırılan enerji şirketi hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız ?
2.      Kaçak kazı işlemleri sırasında altyapı da herhangi bir zarar verilip verilmediği hakkında bir bilgiye sahip misiniz ?
3.      Bu kaçak işlem DEDAŞ ın güvenirliğini sarsmış olup geçmişte de yaptığı bir çok işlemi soruşturmaya değer kılmaktadır bu noktada bir adım atmayı planlıyor musunuz ?
4.      Ceylanpınar halkı bu kaçak kazı ile hakarete uğramıştır bu noktada bir özür dilenecek midir ?