Balıklıgöl’ün ikizi bulundu: Bakın nerede? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Balıklıgöl’ün ikizi bulundu: Bakın nerede?

Bu haber 24 Nisan 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da bulunan ve kutsal kabul edilen Balıklıgöl’ün ikizi çıktı. Erzurum Aziziye’de bir Balıklıgöl daha olduğu ve aynı isimle o mekanın da kutsal kabul edildiği öğrenildi.
Şanlıurfa’da bulunan, kutsal kabul edilen ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’ün ikizi bulundu hem de Erzurum’da.
EFSANELERİ DE VAR
Merkez Aziziye ilçesine 6 kilometre uzaklıkta Söğütlü köyündeki Balıklıgöl ile ilgili çeşitli efsane ve söylentiler bulunuyor. Bu söylentilerden biri, Anadolu´nun fethi sırasında Türk akıncıların savaşta bu gölde su içerken arkalarından vurularak şehit oldukları ve Allah tarafından balık oldukları anlatılıyor. Efsaneye göre; bir gün, köyden bir adam gölde tuttuğu balıkları eve getirir ve karısına kızartmasını söyler. Söyler ama, bu balıklar balık değil, balık gibi görünseler bile her biri Allah tarafından balığa çevrilen şehit akıncılardır. Kadın balıkları tavaya koyar ve kızarmaya başladığında, balıklar tavadan kaybolur.
Adam ve eşi gördükleri durum karşısında hayrete düşerler ve korkudan evden ayrılıp göle giderler. Çift, gördükleri manzara ile büyük şaşkınlık yaşar. Kızartmaya çalıştıkları balıklar sırtları kızarık şekilde gölde yüzmektedirler. O günden sonra bu balıklar kutsal sayılır ve hiç kimse bu gölden balık tutmaz. Göldeki balıkların her birinin muhtelif yerleri yanık gibidir. Bunun tavadaki kızarıklıktan kaynaklandığı ileri sürülüyor
Türkiye'nin en soğuk yerleşim alanlarının başında gelen Erzurum'da bulunan ve kutsal olarak nitelendirilen Balıklıgöl, Sibirya soğuklarında bile donmuyor.