Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Urfa’da duyurdu! Esnaflara 750 liralık kira desteği verilecek | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Urfa’da duyurdu! Esnaflara 750 liralık kira desteği verilecek

Bu haber 11 Şubat 2021 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. Bakan Pekcan, ilk olarak Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi.
Bakan Ruhsar Pekcan, hava yoluyla GAP Havalimanı’na geldi. Bakan Pekcan’ı havalimanında İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, siyasiler ile kamu idare amirleri katıldı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ilk olarak Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.
“BÜYÜKŞEHİRLERDE 750 LİRA KİRA KAYBI DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaflara büyükşehirlerde 3 ay süreyle 750 lira kira desteğinde bulunacaklarını belirterek, “Bizim en büyük ticaret ortağımı geçerek büyüme yolunda yürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu süreci temkinli bir şekilde geçiriyoruz. Aşısı yapıldığında inşallah hem de ekonomi alanında ayrışarak büyümeye devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkârlarımıza kredi vermiş durumdayız. Geçen hafta açıklandığına göre, esnaf ve sanatkârlarımızın olan borçları faiziyle beraber ötelendi. Pandeminin gelişmesiyle beraber bizde bu yönde adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Esnafımıza üç ay süreyle bin lira gelir kaynağı desteği büyükşehirlerde 750 lira kira kaybı desteği vereceğiz. Yaklaşık 1 milyon 400 esnafımız bundan destekleniyor.
“ŞANLIURFA’NIN İHRACATINA BAKTIĞIMIZDA SON 3 SENEDE 150 MİLYON DOLARLIK BİR İHRACAT VAR”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şanlıurfa’da son 3 yılda 150 milyon dolarlık bir ihracat olduğunu ifade ederek, “Şanlıurfa’mızla ilgili diğer konuları da iş insanlarımızla, sayın milletvekillerimizle, oda başkanlarımızla, esnaf temsilcilerimizle verimli bir toplantı geçirmeyi arzu ediyoruz. Şanlıurfa’dan da 15 bin 842 esnaf başvuru yapmış. 14 milyon 300 bin lirada Şanlıurfa’ya gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Şanlıurfa’ya baktığımız zaman son iki yılda 7 milyar ihracat desteği verdiğimizi görüyoruz. Şanlıurfa’dan da 15 bin 842 esnafımız başvuruda bulunmuş. Şanlıurfa’ya 14 milyon bir ödeme gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Son 2 senede Şanlıurfa’ya ihracat desteleri verdiğimizi görüyoruz. İhracat krediler kapsamında 2020 yılında Şanlıurfa’ya 5,7 milyon dolar ihracat desteği verilmiş. Yine Şanlıurfa’nın ihracatına baktığımızda son 3 senede 150 milyon dolarlık bir ihracat var ki, bunu da iş insanlarımızla da konuşacağız. Şanlıurfa’da 513 firma tespit ettik. Demek ki Şanlıurfa’da ihracat potansiyeli olduğu halde ihracat yapamayan firmalar var. Onlarda bilmiyorlar, biz içinde miyiz değil miyiz? Biz onlara ihtiyaç analizi yapacağız. Niçin ihracatçı olamadıklarının tespitini yapacağız ve 6 süreyle onları taleplerine uygun montörlerle eşleştirerek 6 ay süreyle eğitimler vereceğiz” dedi.