Ak Ocaklar Genel Başkanı Yiğit, Savacak-Beyazgül barışmasında rol oynadı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ak Ocaklar Genel Başkanı Yiğit, Savacak-Beyazgül barışmasında rol oynadı

Bu haber 20 Şubat 2021 - 20:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti eski il yöneticisi İbrahim Savacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül arasında barışa imza atan Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, “. Bizlerde böyle bir sulha imza attığımız için, böyle bir konuya duyarsız kalmadığımız için kendimizde mutluluğumuzu ifade ediyoruz" dedi.
 
Şanlıurfa'da bir süredir gündem olan iddialarla ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ailesi ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atan Ak Parti eski il yöneticisi İbrahim Savacak, Başkan Beyazgül ve ailesi hakkındaki paylaşımları sildi ve yeni paylaşımlarda bulundu.
Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, yaşanan olayda İbrahim Savacak’ı arayarak yaptığı hareketin yanlış olduğunu ifade edip, yazıları kaldırıp özür dilemesi gerektiğini belirtti.
“BİZLER DE TEKRAR İBRAHİM’İ ARAYARAK YAZDIĞI YAZILARIN ÇOK DOĞRU OLMADIĞINI, KALDIRILMASI GEREKTİĞİNİ İZAH ETTİK”
Konuyla ilgili Ruha Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, aradaki buzların erimesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti eski il yönetim kurulu üyelerimizden İbrahim Savacak kardeşimizin sosyal medya yazılarını yakından takip ederek ve kendisini de yakından tanıyan biri olarak kendisinden konuyu dinledik. Daha sonrasında kendisine bu yaptığının çok hoş olmadığını, İbrahim sana yakışmaz ve sana bir davanın erisin dedik. Bir şekilde kendisisin ve çevresindeki insanların kendisini ileri ittiğini ve kendisinin de ulaşamadığını bizlere ilettik. Bende kendisini dinledim, bu konuda da Şanlıurfa Ak Ocaklar’daki arkadaşlarda bizlere durumu iletti. Bizden de bu konuda manevi bir destek istediler, sulh noktasında destek istediler. Bizler de tekrar İbrahim’i arayarak yazdığı yazıların çok doğru olmadığını, kaldırılması gerektiğini izah ettik. Bir abilik hukukumuz varsa, bir kardeşlik hukukumuz varsa bu noktada da bizleri kırmamasını da istedik ve rica ettik. Oda sağ olsun bu noktadaki üzüntüsünü dile getirdi. Yaptığından da bir pişmanlığı vardı. Bu konuda Haliliye Belediye Başkanımız Savacak’ı yanına davet ederek, yaptığının doğru olmadığını söyledi. Kendisi de büyükşehir belediye başkanımızla bu özür noktasında bir görüşme yapmıştı. Bizlerde böyle bir sulha imza attığımız için, böyle bir konuya duyarsız kalmadığımız için kendimizde mutluluğumuzu ifade ediyoruz. Bu noktada İbrahim Savacak kardeşimize özrü içini Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a duyarlılığı için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e de abiliğini eksik etmeyeceğine inandığım için ayrıca şükranlarımı sunuyorum ve Ankara’dan şükranlarımı sunuyorum. Bizim için önce memleket gelir, bizim için önce huzur gelir. Şanlıurfa hiçbir zaman huzursuzluğu kabul etmez.”