Meteoroloji verileri yayınlandı! Ortalama sıcaklıklar Şanlıurfa ve Ceylanpınar’da gerçekleşti | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Meteoroloji verileri yayınlandı! Ortalama sıcaklıklar Şanlıurfa ve Ceylanpınar’da gerçekleşti

Bu haber 13 Ocak 2021 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar aralık ayı ortalama sıcaklığı 4,6 derece olarak kaydedildi. Bu yıl aralık ayı ortalama sıcaklığı ise 7,2 derece oldu. Geçen ay ortalama sıcaklıklar Ege, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu Bölgelerinin genelinde, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Ceylanpınar'da ve yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar aralık ayı ortalama sıcaklığı 4,6 derece olarak kaydedildi. Bu yıl aralık ayı ortalama sıcaklığı ise 7,2 derece oldu.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklık Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Ceylanpınar ve Akçakale çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında kaydedildi.
Bölgenin aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 6,2 dereceyken bu yıl 7,7 derece oldu. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 6,5 dereceyle Batman'da, en yüksek sıcaklık ise 21,2 dereceyle Ceylanpınar'da kaydedildi.