İbrahim Halil Kuş yazdı: İstihdam yaratan vali! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İbrahim Halil Kuş yazdı: İstihdam yaratan vali!

Bu haber 09 Ocak 2021 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin en genç doğurgan nüfusuna sahip olan, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan ve Türkiye’nin 8’nci büyük şehri Şanlıurfa’nın şüphesiz en büyük problemi istihdam ve işsizliktir.
Türkiye’nin 8’nci büyük şehri Şanlıurfa’da yatırım azlığı ve iş olanaklarının olmamasından dolayı mevsimlik işçi göçleri yaşanıyor, gençler dışarıya veya başka illere gidip çalışmak zorunda kalıyor. Şanlıurfa’ya hak ettiği değeri vermenin birincil yolu ise istihdam sağlayıp, iş olanaklarını arttırmaktır.
Tarihler 21 Haziran 2017’i gösteriyordu.
Yayınlanan 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valisi görevine Adıyaman Valisi olarak görev yapan Abdullah Erin atanmıştı.
Geldiği gün bürokrasi algısı ile görev yapacak, görevi bitince başka bir yere atanacak bir vali olarak beklerken, Vali Abdullah Erin adeta hepimizi ters köşe yaptı ve bu şehre bir idareci olarak değil de bir Şanlıurfalı gibi geldiğini zaman içerisinde gösterecekti.
 
Kente adım attığı günden bu yana eğitim, ekonomi, sosyal, kamu, kültürel, mülteciler gibi her türlü sorunda elini taşın altına koyan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ibreyi bu seferde istihdama çevirdi. Kentteki en büyük eksikliğin işsizlik olduğunu anlayan Abdullah Erin, kentte fabrika açılması, yatırımcı çekilmesi ve iş olanaklarının arttırılması adına kolları sıvadı.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya çıkarma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, birçok temasta bulunarak bakanlarla görüşmüş Şanlıurfa’daki istihdam ve altyapı ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmişti.
Şundan emin olabilirsiniz Sayın Valim Abdullah Erin,
Zaten yaptıklarınız ile Şanlıurfa’dan 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurdunuz. Bir de Şanlıurfa’da istihdamın arttırılması yönündeki gayretleriniz devam ettiği müddetçe siz bizim gönlümüzde efsane olarak anılacaksınız.