Ömer Dodanlı yazdı: El Profesör’ün arkası gelecek mi? Kimler var arkasında? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ömer Dodanlı yazdı: El Profesör’ün arkası gelecek mi? Kimler var arkasında?

Bu haber 02 Aralık 2020 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa’nın son zamanlardaki şüphesiz en büyük sorunlarının başında sosyal medyada açılan sahte hesaplar geliyor.
Kim tarafından açıldığı bilinmeyen ve kişi ile kurumları hedef alan sahte hesapların sayısı son zamanlarda ciddi miktarda da arttı. Bir şekilde bu hesaplar ya emniyet güçleri tarafından bulunuyor ya da birileri tarafından deşifre ediliyor.
Ancak hala bulunamayanların sayısının da fazla olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Ama bizim asıl irdelememiz gereken mesele hesaplaron çokluğu değil bu taşaron hesapları kimin yönlendirip maddi destek sağladığıdır.
BAZI ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE ŞOFÖRLÜK YAPMIŞ
Önceki gün kentte birçok kesimi hedef alan, kurumlara ise iftiralara bulunan Twitter’de “El Profesör” adıyla bilinen şahıs yakalandı. Kentte uzun süredir "El Profesör" isimli sahte hesapla paylaşımlar ve iftiralarda bulunan şahsın Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şirkette şoförlük yaptığı ve isminin Halil K. olduğu öğrenildi.
Bazı daire başkanları ve üst düzey yöneticilerin şoförlüğünü yaptığı anlaşılan Halil K., bu şekilde edindiği bilgileri sızdırdığı ve algı yapmaya çalıştığı ifade edildi.
ARKASINDAKİLERDE HUKUK ÖNÜNE ÇIKARILACAK MI?
Sahte hesabı yöneten Halil K.’nın yakalanmasının ardından gözler bu şahsı destekleyen ve hesabın paylaşımlarından fayda sağlayan isimlerin kimler olduğuna çevrildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken, sahte hesapla mesajlaşanların da ifadesine başvuracağı öğrenildi. Bu tür hesapların önüne geçmek için şüphesiz hesapla mesajlaşan, iletişime geçen, maddi destek sağlayan ve bilgi getirenlerin de açığa çıkarılması gerekiyor.
BİR ODA BAŞKANININ YAKINI OLDUĞU SÖYLENİYOR
Şikayetler üzerine harekete geçen emniyet birimleri kentte birçok kesimi hedef alan, kurumlara ise iftiralara bulunan Twitter’de “El Profesör” adıyla bilinen şahsı yakaladı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şahsın Büyükşehir Belediyesi’ nde çalışan Halil K. olduğu öğrenildi.
Ancak işin en acı kısmı da şüphesiz şahsın kentte herkes tarafından bilinen bir oda başkanının yakını olması.
BÜYÜKŞEHİR ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI
Hesap ortaya çıktı, şahıs yargı önüne çıktı. Bundan sonra olanları hep beraber oturup izleyeceğiz. Ancak kent kamuoyu tarafından merak edilen asıl soru ise, şahsın belediyeden ilişiğinin neden kesilip kesilmediği…Büyükşehir Belediyesi’de bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yaparsa kentte herkesin kafasındaki soru işaretleri de büyük ölçüde giderilmiş olacaktır.
Görelim mevlam neyler, neylere güzel eyler.