HDP Milletvekili Sürücü: DEDAŞ eliyle sosyal ve ekonomik açıdan sıkıştırıyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

HDP Milletvekili Sürücü: DEDAŞ eliyle sosyal ve ekonomik açıdan sıkıştırıyor

Bu haber 11 Aralık 2020 - 21:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, "AKP iktidarı Urfa, Mardin ve Diyarbakır'da halkı DEDAŞ eliyle sosyal ve ekonomik açıdan sıkıştırıyor, tarımsal üretimi ve günlük hayatı darbeliyor" dedi.
TBMM Genel Kurulunda, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.
Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2021 Yılı Bütçeleri üzerinde HDP milletvekilleri söz aldı.
HDP  Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, su kanallarının yetersizliğinin çiftçiyi DEDAŞ'a mecbur ettiğini belirterek, "AKP iktidarı Urfa, Mardin ve Diyarbakır'da halkı DEDAŞ eliyle sosyal ve ekonomik açıdan sıkıştırıyor, tarımsal üretimi ve günlük hayatı darbeliyor." diye konuştu.
Üretmek isteyen çiftçiye karşı ithalat politikalarının çığırından çıktığını ileri süren Sürücü, "Artık kuzey ve doğu Suriye'den de hububat, zeytin ve zeytinyağı getiriyorsunuz. Fakat şunu bilin ki Afrin zeytinlerinin getirilmesi, ithalat değildir; en hafif tabirle tarımsal talandır." ifadelerini kullandı.