Beyazgül’den belediyeye alınan işçiler ile ilgili açıklama: Yasal olarak İş-Kur üzerinden ilana çıktık | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Beyazgül’den belediyeye alınan işçiler ile ilgili açıklama: Yasal olarak İş-Kur üzerinden ilana çıktık

Bu haber 25 Aralık 2020 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Önce siz dönüp bir kendinize bakınız. Büyükşehir olarak biz her belediyenin yaptığı gibi yasal olarak İş-Kur üzerinden ilana çıktık" dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 2021 yılı için yapılan planlamalar neticesinde Büyükşehir Belediyesi olarak personel ihtiyacı doğduğunu bu ihtiyacın karşılanması adına İŞKUR üzerinden kanunlara uygun olarak 260'i beden işçisi, 40'i güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 300 kişi için ilana çıkarak personel alımı duyurusu yapıldığını söyledi.
Kamuoyunda bu konuda oluşturulmaya çalışılan algıların kasıtlı ve gerçeği yansıtmayan paylaşımlar olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, paylaşımı yapanlara yanıt vererek, "Önce siz dönüp bir kendinize bakınız. Büyükşehir olarak biz her belediyenin yaptığı gibi yasal olarak İş-Kur üzerinden ilana çıktık" dedi.
Büyükşehir Belediyesi her geçen gün hizmet çıtasını yükselterek Şanlıurfa halkına hizmet etmeyi ilke edindiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, "Yeni hizmete konulan birimler göz önünde tutulduğunda mevcut birimlerde özellikle yapılan işçi alımı işlemi gayet doğal bir işlem olup, kanuna aykırı her hangi bir sakınca oluşturmamaktadır. Nitekim ülke genelinde birçok belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar bu yolla işçi alımı yapmaktadır" diye konuştu.
Başkan Beyazgül, "Onlar bizimle ilgili bir şey sorduklarında önce dönüp kendilerine bir baksınlar.Birde bilmeden konuşmasınlar. İŞKUR sitesine girildiğinde şöyle bir duruma rastlarsınız. Kurum dışı alım kısmına girdiğinizde her belediyenin Aralık ayında önümüzdeki yıl alacağı alımları bu platformda bildirir. Ben inceledim bazı belediyeler bu tür ilanı açmış ve kapamış. Bu konuda ilgili kişilerle de görüştüm. Belediyelerde önümüzdeki yılı planlama adına bir giriş yapmış. Bunu sadece Şanlıurfa Belediyesi olarak kamuoyuna lanse etmeyi inanın doğru bulmuyoruz. O şahıs bu şekilde yaptığı paylaşımlarla inandırıcılığını kaybediyor. Her zaman ifade ediyorum yine ifade edeceğim CHP Milletvekili olarak sen bi dön kendi partinin belediyelerinde bir bak ne oluyor. İstanbul, İzmir'in sayıştay raporlarını bizde sunalım o zaman. Bu milletvekilinin işi değil ki. Önce sen gel bakalım bu memleketin toprağını, tozunu bir yut, sıcağını bir yaşa, memlekete bir katkı sun bakalım. Bu kente verdiği hiçbir şey yok. Ama ortaya koyduklarına kendisi de bi baksın bakalım. İŞKUR 'un sitesine bi baksın. Bütün belediyeleri orada görecektir. Bir kısım belediye ilanını açmış kapamış bir çoğu halen açık. Yapılan duyuruda alımı yapılacak olan işçilerin taşıyacağı şartlar her kurumda olduğu gibi belediyemizde de standart işçi koşullarıyla belirlenmiştir. Bu işe başvuracak olan kişilerin hangi tarihte hangi koşulla hangi adrese müracaat edecekleri açıkça duyurulmuştur" şeklinde konuştu.