Ocakoğlu sordu: Harran Üniversitesi’ni kim yönetiyor? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ocakoğlu sordu: Harran Üniversitesi’ni kim yönetiyor?

Bu haber 18 Kasım 2020 - 9:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türk Dünyası Dayanışma Konseyi Genel Başkanı İbrahim Ocakoğlu, “Harran Üniversitesi’ni kim yönetiyor? Kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalarla gündeme gelen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr M.Nedim Bayuk’un istifasının arkasındaki sebep nedir? Haran Üniversite rektörü Mehmet Sabri Çelik’in bu konuda gerekli açıklamayı yapmasını bekliyoruz” dedi.
Şanlıurfa kamuoyu dünden bu yana istifa eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr M.Nedim Bayuk’un istifasını konuşuyor.
Kişiliği ve çalışmalarıyla kentin takdirini kazanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr M.Nedim Bayuk’un istifası kent kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
Duruma tepki gösterenlerden birisi de Türk Dünyası Dayanışma Konseyi Genel Başkanı İbrahim Ocakoğlu oldu.
Türk Dünyası Dayanışma Konseyi Genel Başkanı İbrahim Ocakoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Harran Üniversitesi’ni kim yönetiyor? Kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalarla gündeme gelen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr M.Nedim Bayuk’un istifasının arkasındaki sebep nedir? Harran Ünversite rektörü Mehmet Sabri  Çelik’in bu konuda gerekli açıklamayı yapmasını bekliyoruz. Sn. Rektör Üniversite ile ilgili aldığınız kararlara birileri tarafından müdahale mi ediliyor yoksa üzerinizde siyasi baskı kurmak isteyen birileri mi var? Varsa bu konuyu Urfa kamuoyuyla paylaşmanız gerekiyor. Yıllarca emek vererek, bulunduğu yeri hak ederek, en verimli döneminde görevinden ayrılmak zorunda bırakılan bu değerli bilim insanımızın yaşadığı bu durumun vebalini ve sorumluluğunu kim alacak? Bu konuda gerekli açıklamayı yapmanızı bekliyor, yetişmiş memleket evlatlarının bir çırpıda yok sayılmalarına müsaade etmeyeceğimizi ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, sizlerin ve Harran Üniversitemizi dizayn edeceğini zanneden şahsın bilmesini isteriz.”