Müslüm Abacı yazdı: Ayda Bebek kurtuldu, Aylan Bebek öldü, ikisi de çocuktu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Müslüm Abacı yazdı: Ayda Bebek kurtuldu, Aylan Bebek öldü, ikisi de çocuktu

Bu haber 04 Kasım 2020 - 11:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

* Ayda Bebek kurtuldu, Aylan Bebek öldü. İkiside çocuktu, Allahu Teâlâ’nın takdiri…
Suriye’deki olaylardan kaçarken denizde boğularak hayatını kaybeden Aylan Bebek’in ölümü halen belleklerimizden silinmemiş, halen o suçsuz, günahsız çocuğun ölümünü unutamamışken, bu acılara şimdide ülkemizde, İzmir’de meydana gelen ölümler eklendi. Ancak; onca ölümlere rağmen 91 saat sonra enkazın altından sağ olarak çıkarılan Ayda bebeğin yaşama tutunması sanki hemen herkeste ölümleri unutturmasa da buruk bir sevinç yaşattı. Dua eden, şükreden, AFAD / Kızılay ve enkaz kaldırma çalışmalarında görev alan hemen herkesi-e teşekkür etmeyi de ihmal etmediler. Gerçekten doğru ve yerinde bir sevinç, buruk ta olsa ama Ayda Bebek kurtuldu, Aylan Bebek öldü… Allahu Teâlâ’nın takdiri…
Şanlıurfalı duayen gazetecilerden, geçmiş hükümetlerde Basın Müşavirliği de yapmış olan, emekli olduktan sonra, birçok Şanlıurfalı hemşehrimiz gibi İzmir’de ikamet etmeyi seçmiş olan Mehmet Salih İlhan kardeşimiz, meslektaşımız de depremin korkusunu halen üzerinden atamamış olmasına rağmen bu iki olayı hatırlatarak kendi facebook sayfasında gazel bir yazı paylaşmış. Bizde size o yazıyı biraz süsleyerek ve anlatarak aktarmak istedik.
Hoş geldin Ayda Bebek
İşte Gazeteci Mehmet Salih İlhan şöyle diyor;
“İkiside hayatın ve yaşamın ilk adımlarını henüz yeni atmışlardı. Biri savaşın acımasız bombalarından, zülüm ve şiddetinden kaçıp, yeni bir yaşam aramak adına denizlerin derin dalgalarına dayanamayıp boğulan mülteci çocuğu Aylan Kurdi’ydi. Bir diğeri İzmir depreminde 91 saat tonlarca beton ağırlığın altından bir çizik dahi almayan "Mucize Bebek" olarak nitelendirilen Ayda Bebek. Ateş düştüğü yeri yakar tabiri ile Aylan Kurdi bebeğin anne ve babasının ciğerleri bir ömür boyu yanarak, bir dünya ayıbı olarak hafızalarımızdan hiç silinmezken, bir diğer mucize bebek Ayda ise, 91 saat gibi uzun bir süreç hayata tutunmak için verdiği ve kazandığı mücadeleyi de hayatımız boyu hafıza beleğimizden çıkarmayacağız sanırım. Hoş geldin Ayda Bebek. Hayat ve yaşam senin en büyük hakkın. Tüm Türk halkı olarak boncuk boncuk gözlerinden öpüyoruz. M. Salih İlhan / İzmir.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’deki depremin ardından 91 saat sonra Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı enkazından sağ çıkarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin için bir mesaj paylaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Ayda’nın fotoğrafıyla paylaştığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:
“Mucizenin adı Ayda… 91 saat sonra senin o gülen gözlerinle birlikte hepimize yeni umutlar bahşeden Allah’a şükürler olsun. Geçmiş olsun güzel yavrum…”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede, Uğur Gezgin’e, eşi Figen Gezgin’in depremde hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı temennisinde bulundu.
Bir taraftan bu acı yaşanırken 3 yaşındaki Ayda’nın 91 saat sonra enkaz altından kurtarılmasının herkesi mutlu ettiğini belirten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Ayda enkazdan çıkarken ben de hüngür hüngür ağladım. Rabbim sabrınızı artırsın. Rabbim Ayda yavrumuzu sizlere bağışladı, bütün millete bağışladı. Hep duadayız. Rabbim ölenlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza şifalar versin” dedi.
Ayda’nın sağlık durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Biz her türlü desteğimizle sizin yanınızda olacağız. Sizi yalnız bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin” diye konuştu.
Binali Yıldırım İzmir'de
Binali Yıldırım da, “İzmir'den çok güzel bir haber daha! İdil, Elif şimdi de Ayda yavrumuz kurtuldu. Bir gülümsemenin dünyalara bedel olduğunu bir kez daha gördük. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Yorulmak nedir bilmeden muhteşem bir gayretle çalışan kurtarma ekiplerimizi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Mevlüt Çavuşoğlu
Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ise, “Elzem, Ezel, İdil, İnci, Elif ve şimdi de, Ayla! Çok şükür Rabbime. Her mucize, bir umuttur. Kalbimiz ve dualarımız İzmir’de” ifadelerini kullandı.
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.
 
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Ve Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı” paylaşımını yaptı.