İş insanı Orhan Şahin’den Başhekim Güzelçiçek’e destek | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İş insanı Orhan Şahin’den Başhekim Güzelçiçek’e destek

Bu haber 09 Kasım 2020 - 19:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – İş insanı Orhan Şahin, hakkında iddialar çıkan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek’e destek verdi.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek’e kentin dört bir yanından destekler sürüyor.
Hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek’e İş insanı Orhan Şahin’den de destek geldi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Şahin şu ifadeleri kullandı:
“Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek’in, kardeşinin karışmış olduğu sözlü bir münakaşa sonrası bazı çevreler durumu fırsata çevirmeye çalışmışlardır.
Yaptığı başarılı çalışmalar ile Şanlıurfa halkının beğenisini kazanan ve yaptığı bu çalışmalar ile bazı çıkar gruplarının menfaatine dokunan Güzelçiçek’in harcanmasına müsaade edilmemelidir.
Covid-19 nedeni ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde tedavisi süren Ahmet Güzelçiçek’in kardeşi, babasının sağlık durumu ile ilgili bilgi almak isterken Cuma günü hastanede görevli hekim ile sözlü münakaşada bulunmuş, bu durumu fırsata çevirmeye çalışan bazı gruplarda olayı Ahmet Güzelçiçek’e mal etmeye çalışmışlardır.
Babasının sağlık durumu ile ilgili endişeye düşen Güzelçiçek’in kardeşi olay sırasında fiziki veya başka şekilde saldırıya geçtiği yönünde iddiaların suçlusu olarak, olay yerinde olmayan, bu tür olayları ve şiddetin her türlüsünü tavsip etmeyen, her zaman hekiminin ve tüm hastane çalışanlarının yanında olan bir Başhekimin gösterilmesine anlam verilememektedir. Konu yargıya intikal edip suçlu ve cezalıların belirlenmesini beklemeden Başhekim Güzelçiçek’e mal edilmesi olayın gerçek yüzünün bu olmadığını bizlere göstermektedir.
Olayın daha mahkeme ile gün yüzüne çıkmamış olmasına rağmen Tabip Odası Şanlıurfa Şubesinin Kendini mahkeme gibi görerek yapmış olduğu istifa açıklaması ve beyaz kod çağrısı iptal ettirildiği iddiası Tabipler odalarının ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.
Olaya karışan hekimin Üyesi olduğu belirterek sahip çıkan Tabip Odası, beyaz kod çağrısı asla iptal edilmemişken, olay yerinde olmayan, yine kendi Üyesi olan başhekim Ahmet Güzelçiçek’i istifa ile cezalandırılması talebi Tabip Odası ilkelerine uymamıştır
Şanlıurfa’nın yetiştirdiği değerli bürokratlarını, bu tür algı operasyonlarıyla kaybetmek istemiyoruz. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın; Mehmet Sabri ÇELİK’in de çok iyi bildiği, bu gruplaşmalar yüzünden şehrimiz birçok değerini boş yere üzmüş ve kaybetmiştir. Rektörümüzün algı üzerinden değil, yaşanan olay ile uzaktan-yakından alakası olmayan başhekimimize sahip çıkacağından şüphemiz yoktur.
Bizler yaptığı başarılı çalışmalar dolayısıyla Başhekim Ahmet Güzelçiçek’in, şahsının karışmadığı bir olaya bağlanarak istifa etmesi taleplerine karşıyız. Güzelçiçek toplumun her kesiminden takdir gören bir kişidir. Şanlıurfa kamuoyunun da bu duruma sessiz kalmayacağından şüphemiz yoktur.”