Şanlıurfa 2. Amatör Lig Kura Çekimi Gerçekleştirildi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Şanlıurfa 2. Amatör Lig Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Bu haber 27 Aralık 2021 - 4:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa 2. Amatör Lig futbol müsabakalarının kura çekimleri Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında gerçekleştirildi.
( RHA Ajans/RHA)- Şanlıurfa 2. Amatör Lig futbol müsabakalarının kura çekimleri Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında gerçekleştirildi.
Kura çekimine, Şanlıurfa ASKF Başkanı Adnan Yükselir,Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy,Hilvan Belediye Başkan Yardımcısı Cenap Torgut,Futbol İl Temsilcisi İbrahim Halil Durmaz ve kulüp başkanları katıldı.
Kura çekimi öncesi konuşma yapan Şanlıurfa ASKF Başkanı Adnan Yükselir, 2. Amatör Lig kura çekimleri için kulüp başkanları ile birlikte toplandıklarını belirterek, "Şuan 33 kulübümüz 2. Amatör Lig'e katılmak için evraklarını vererek müracaat ettiler.A-B-C-D Grupları halinde gruplar oluşturulacak. Amacımız burada spor yaptırmak. Lig sonuna kadar centilmence bir müsabaka olmasını temenni ediyorum.Tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi.
BAŞKAN AKSOY: "KULÜPLERE BAŞARILAR DİLİYORUM"
Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy ise; 2021-2022 sezonu 2. Amatör Lig futbol sezonunda kura çekimi için toplanmış bulunduklarını belirterek, "Biraz sonra kura çekimini yapacağız.4 grup halinde A, B,C ve D grubu olarak müsabakalar yapılacak.Bende sporun içinden geliyorum.Bozova Belediyesi olarak bu yıl 2.Amatör Futbol lliği sezonuna sponsor olduk.Takımlarımıza sahip çıkma konusunda ilçe beledyesi olarak her zaman destek olmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.Bu sezon da 2.Amatör ligi için ASKF ile sponsorluk antlaşması imzaladık.Sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Tüm takımlarımıza kazasız ve sakatsız bir sezon diliyorum.Başarılar diliyorum.''dedi.
BEYAZGÜL: GENÇLİĞİ VE SPORU ÖNEMSİYORUM''
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise,'Şanlıurfa'da 700 bine yakın gencimiz var.Büyükşehir olarak gençliğe ve spora çok önem veriyoruz.Özellikle amatör spor kulüpleri için 'Amatör evi'' projesini bir an evvel hayata geçirip kulüplerimizin hizmetine sunacağız.Şanlıurfa'da 60'a yakın semt sahası için Gençlik hizmetleri il öüdürümüzle birlikte yakın zamanda Spor Bakanımızla görüşüp sunacağımız projelerle Bakanlığımızın destekleriyle Şanlıurfa'da sportif anlamda tüm eksiklikleri gidereceğiz.Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.
''FUTBOL ÇALIŞTAYINI YAPACAĞIZ VE İZLEME KOMİTESİNİ OLUŞTURACAĞIZ ''
Başkan Beyazgül,Şanlıurfa'da özellikle forvet konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.Biz Şanlıurfa'da kaliteli ve yetenekli sporcuların keşfedilmesi konusunda daha önce sportif faaliyetlerde bulunmuş bu işi bilen ve futboldan,spordan anlayan spor adamlarıından bir ekip oluşturmayı düşünüyoruz.Ve bu izleme ekibi gençlerimizi keşfedip Şanlıurfaspor'umuza ve Büyükşehir Blediyespor'umuza kazandıracağız.Bunun akabinde Şanlıurfa'da spor adamlarından oluşan geniş katılımlı ve işin ehli olan spor adamlarıyla Şanlıurfa futbolu ve sporunun gelişmesi ve kurumsallaşması adına bir futbol çalıştayı yapacğız ve bu çalıştaydan çıkacak öneriler ve raporla doğrultusunda bir yol haritası oluşturacağız.Ozaman Şanlıurfa'nın geleceği ve sporu daha emin adımlarla hedefe ulaşacağına inanıyorum.''dedi.
Soru-cevap şeklinde geçen konuşmalarının ardından 2021-2022 2.Amatör küme grupları A, B,C ve D grubu olarak gruplara ayrılan takımların başkanları veya temsilcileri kuraları çektiler.
A,B,C ve D gruplarından oluşan takımlar 15 Ocak 2022'de oynanacak maçlarla start alacak.Öte yandan 4 takım temsilcisi ilk sırada yer alan takımlar kendi aralarında maç oynayarak ilk 3 sırada yer alan takımlar şampiyon olarak Şanlıurfa 1. Amatör Lig'e yükselecekler.
Kura çekimi sonrasında,ASKF Başkanı Adnan Yükselir,Şanlıurfa Amatör Spor Kulüplerini desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e plaket takdim etti.

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig