11. Geleneksel erciyes dağı kış tırmanışına şanlıurfa dağcıları da katıldı. | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

11. Geleneksel erciyes dağı kış tırmanışına şanlıurfa dağcıları da katıldı.

Bu haber 18 Şubat 2021 - 20:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği ile Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Urfadosk’tan dört sporcu 13 -14 Şubat 2021 tarihleri arasında Kayseri Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği 11. Geleneksel Erciyes Kış Tırmanışına katıldı ve zirve yaptılar.
“ Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü’nün geleneksel olarak düzenlediği , bu yıl onbirincisi yapılan  ‘Uluslararası Erciyes  Dağı Kış  Tırmanışı’ na    Şanlıurfa dahil 32 ilden  47 kulüp sporcusu katıldı.   25’i kadın 139 dağcı Tekir Kapı mevkisi Gençlik Spor Kamp Eğitim Merkezinde toplanarak kayıt yaptırdılar.Tesisten ayrılan dağcı grubu telesiyej ve gondolla ikinci istasyona kamp malzemeleriyle çıktı.İkinci istasyonda toplanan dağcılar 2800 m. Rakımlı Çobanini kamp alanına ulaşmak için tırmanışa başladı.
 Çobanini  kamp alanına ulaşan dağcı grubu burada sert esen rüzgar ve  tipi ortamında çadırlarını kurmaya çalıştılar.Çadırlarını rüzgardan korumak amaçlı kar duvarları ördüler.Yoğun esen rüzgar ve tipi  altında çadırlarında sorun yaşayan birkaç  dağcı ikinci istasyon yakınındaki dağevine dönerek burada konaklamak zorunda kaldılar. 
Sabah 03.00’da dağevinden gelen dağcıların da katılımıyla 97 dağcı zirveye hareket etti. Kahvaltı Kayalıklarına ulaşıldığında sert kar ve yüksek eğime karşın kramponlar takıldı. Şeytan deresi rotasından tırmanışa geçen dağcılar gün ağırırken Erciyes’in olağanüstü manzarası eşliğinde  sırta ulaştı.  Artan rüzgar ve tipi eşliğinde saat 09.00 sularında zirveye ulaşan dağcılar , sert hava koşullarına karşın küçük gruplarla zirvede fotoğraf çekilerek inişe geçmeye başladılar.Çıkılan rotadan inişe geçen dağcılar yaklaşık iki saat sonra Çobanini kamp alanına  geri dönerek çadırlarını topladılar.Saat 13.00’da kamp toplanarak oteller bölgesine dönüldü.Tırmanış katılım belgeleri alan dağcılar vedalaşarak kendi bölgelerine hareket ettiler.
Şanlıurfa ilini Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü “Urfadosk”’tan Candan Özen,Yusuf İbili,Gurbet Aslan ve Hasan Aydın temsil ederek (3917 m.) zirveye ulaştılar.
 
 
 

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig