Şanlıurfa’da 3 ilçeye daha yeni hükümet konağı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da 3 ilçeye daha yeni hükümet konağı

Şanlıurfa’da kamu hizmetlerinin daha modern ve uygun koşullarda sunulması amacıyla yapımı tamamlanan Eyyübiye, Birecik ve Suruç Hükümet Konakları vatandaşların hizmetine sunuldu. Böylece kentte Haliliye, Karaköprü ve Siverek’in ardından üç ilçede daha yeni Hükümet Konakları hizmet vermeye başladı.

Bu haber 15 Eylül 2026 - 7:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Eyyübiye, Birecik ve Suruç Hükümet Konaklarının tamamlanarak vatandaşlara hizmet vermeye başladığı bildirildi.

6 İLÇEDE YENİ HÜKÜMET KONAĞI
Daha önce Haliliye, Karaköprü ve Siverek ilçelerinde yeni Hükümet Konaklarının hizmete girdiği belirtilirken, Eyyübiye, Birecik ve Suruç’taki yeni hizmet binalarının da tamamlanmasıyla Şanlıurfa’da toplam 6 ilçede modern Hükümet Konakları vatandaşların kullanımına sunulmuş oldu.

Valilik açıklamasında, yeni Hükümet Konaklarının çok sayıda kamu kuruluşunun aynı bina içerisinde hizmet vermesine imkan sağladığı belirtildi.

YEREL MİMARİYE UYGUN TASARLANDI
Yeni Hükümet Konaklarının modern hizmet anlayışına uygun şekilde tasarlandığı, aynı zamanda yerel mimari özelliklerin de dikkate alındığı ifade edildi. Binaların vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlayacak özellikleriyle öne çıktığı kaydedildi.

HİLVAN’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Öte yandan Hilvan Hükümet Konağı’nın yapım çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde yapılması planlanan yeni Hükümet Konakları için ise hazırlık çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Şanlıurfa Valiliği, vatandaşlara uygun koşullarda kamu hizmeti sunulmasına imkan sağlayan projeler dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti.