İstanbul’da iki belediyede yaşanan gelişme kent gündemine damga vurdu. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ile Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş’in görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Görevden uzaklaştırma kararlarının ardından her iki belediyede de yönetimin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, belediye meclislerinin yeni başkan vekillerini belirlemek üzere toplanacağı açıklandı.
Ataşehir’de toplantı saat 10.00’da
İstanbul Valiliğinin açıklamasına göre, İçişleri Bakanlığı Makamı’nın 6 Ekim 2026 tarihli oluru ile Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş görevinden uzaklaştırıldı.
Güneş’in yerine yeni başkan vekilinin belirlenmesi amacıyla Ataşehir Belediye Meclisi, 10 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 10.00’da toplanacak.
Eyüpsultan’da Özmen’in yerine seçim yapılacak
Açıklamada, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen hakkında yürütülen adli sürece de yer verildi.
Özmen’in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, rüşvet alma ve kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırma” suçlamalarının bulunduğu soruşturma kapsamında, Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 5 Ekim 2026 tarihli kararıyla tutuklandığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Ekim 2026 itibarıyla görevden uzaklaştırılan Özmen’in yerine belediye başkan vekilinin seçilmesine karar verildi.
Gözler 10 Ekim’de
Eyüpsultan Belediye Meclisi’nin, yeni belediye başkan vekilini belirlemek amacıyla 10 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 14.00’te toplanacağı bildirildi.
Böylece İstanbul’da Ataşehir ve Eyüpsultan belediye meclisleri aynı gün içerisinde yeni yönetimin belirlenmesi için toplantı gerçekleştirecek.
Öte yandan, Özmen hakkında yürütülen soruşturmada yer alan suçlamalar yargı sürecinin konusu olurken, soruşturma ve tutuklama kararının kesinleşmiş bir mahkûmiyet anlamına gelmediği ve nihai hukuki değerlendirmenin yargı makamlarınca yapılacağı belirtildi.
