Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 sözleşmeli personel alacak | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 sözleşmeli personel alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatındaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere toplam 550 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Bu haber 16 Temmuz 2026 - 22:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatında görev yapmak üzere toplam 550 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Alımlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere yapılacak.

Resmî Gazete’ de yayımlanan ilana göre Bakanlık; 100 diyetisyen, 150 psikolog ve 300 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 550 sözleşmeli personel alacak.
Adaylar, başvurularını 20-24 Temmuz 2026 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı sistemi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

Yerleştirme sürecinde adayların 2024 KPSS B Grubu KPSS P3 puanları esas alınacak. Her kadro için boş kontenjan sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava davet edilecek. Nihai başarı sıralaması ise sözlü sınav sonuçlarına göre belirlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yapılacak personel alımıyla taşra teşkilatındaki gençlik ve spor hizmetlerinin daha etkin yürütülmesini hedefliyor.