Ceylanpınar’da 5 kişilik ailenin yürek burkan dramı! Neden yardım edilmiyor! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ceylanpınar’da 5 kişilik ailenin yürek burkan dramı! Neden yardım edilmiyor!

Bu haber 19 Kasım 2020 - 18:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Ceylanpınar’da görenlerin yüreğini burkan bir dram yaşandı. 5 kişilik Yıldırım Ailesi boş arazide yaşam mücadelesi veriyor.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi Mevlana Mahallesi 18. Sokak’ta adeta yürek burkan bir dram yaşanıyor.
 
BOŞ ARAZİDE BRİKETLER ÜZERİNDE YAŞIYORLAR
5 kişilik bir aile 6 aylık kirayı ödeyemedikleri için kapı dışarı edildi. Çocukların da bulunduğu 5 kişilik aile boş bir arazide briketlerin üzerinde kurdukları alanda soğuk havada yaşama tutunma mücadelesi veriyor. Öte yandan aile sokakta yaşarken, ısınma işini ise mangala koydukları çırpılarla halletmeye çalışıyorlar.
 
TEK İSTEĞİ BAŞLARINI KOYABİLECEKLERİ BİR EVLERİNİN OLMASI
Ceylanpınarlı 4 çocuk babası Süleyman Yıldırım, eşi ve çocuklarıyla birlikte evinin kirasını ödeyemediği için sokakta kaldı. Daha önce de evinin yandığını söyleyen Süleyman Yıldırım kısa bir süre önce de covid-19 hastalığına yakalanmış ve karantinaya alınmıştı. Karantina sürecinde çalışamadığı için maddi sıkıntılar yaşadığını, şimdi de maddi durumu yetmediği ve kirasını ödeyemediği gerekçesiyle evden çıkarıldı. Yevmiyeli inşaat işinde çalışan Yıldırım 6 aylık kirasını ödeyemeyecek duruma geldiğini, kirasını ödediği takdirde çocuklarının aç kaldığını, çocuklarını doyurduğu takdirde kirayı ödeyemediğini söyledi. Şimdi ailesiyle sokakta kalan Süleyman Yıldırım'ın tek isteği başlarını koyabilecekleri bir evlerinin olması.
 
KAYMAKAMLIK, BELEDİYE VE STK’LAR NEREDE?
Ceylanpınar’da yaşanan bu aile dramına Ceylanpınar Kaymakamlığı, Ceylanpınar Belediyesi ve ilçede bulunan STK’ların neden sessiz kaldığı ve aileye neden yardım etmediği ise henüz bilinmiyor. Ailenin dramını görenler ise yetkili kurumların aile için harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.