Babacan: “Sandıkları sahiplenmeye davet ediyoruz” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Babacan: “Sandıkları sahiplenmeye davet ediyoruz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim sürecini takip etmek ve güvenliğini sağlamak için kurulan “saydık.biz” i tanıttı

Bu haber 20 Mart 2023 - 17:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şeffaf ve demokratik bir seçim sürecini takip etme amacıyla kurulan “saydık.biz” isimli sitenin tanıtımını yapan Babacan şunları söyledi:

“14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız. Çünkü önümüzde; tam demokrasiye giden yolun ayrımı var. Tek kişinin dağarcığıyla, keyfi kararlarıyla yönettiği ülkeyi; ortak akılla, katılımcılıkla, istişareyle yönetmenin eşiğine geldik. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim ulaştırmanın şafağındayız.”

“saydık.biz”in DEVA Partisi tarafından kurulan bir platform olduğunu belirten Babacan 6’lı masada yapılan iş birliğine ek olarak sivil insiyatiflerle de seçim güvenliği kapsamında da  görüşmelerinin devam edeceğini dile getirdi.

Sandıkları sahiplenmeye davet ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şunları kaydetti:

“Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyunuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. Evet “sahiplenmek” diyoruz buna. Tıpkı Aslanköylü kadınlar gibi sandığınıza sahip çıkıyorsunuz. 14 Mayıs günü sahiplendiğiniz sandığa gidip, gün boyu oy kullanımını izliyorsunuz. Sandıkları sahiplenen arkadaşlarımızın yapacağı iş, ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını çekip sisteme yüklemek. Tüm vatandaşlarımıza açık bir sistem. Formu doldurmak, bir sandığı “sahiplenmek” vatandaşlık görevlerinden biri olacak.” 

Ali Babacan ayrıca bu formu doldurmanın DEVA Partisi üyeliği sağlamadığını, isteyen her yurttaşın kayıt yaptırabileceğini belirtti. Babacan, sistemin tüm yurttaşları açık olduğunun altını çizdi.

Seçmenlerin ister oy kullandıkları ister başka bir binadaki oyu koruyabileceğini ifade eden Babacan sisteme giren kişilerin sahiplenilmiş ve sahiplenilmemiş sandıkları sitelerinden görebileceklerini söyledi.
Hibya Haber Ajansı