CHP’li Tanal, “Şanlıurfalılar kuru soğana muhtaç” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

CHP’li Tanal, “Şanlıurfalılar kuru soğana muhtaç”

Bu haber 15 Nisan 2022 - 18:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP’li vekil Mahmut Tanal, tarımın başkentindeki Şanlıurfalıların kuru soğana muhtaç hale getirildiğini vurguladı.
Şanlıurfalı iktidar ve muhalefet temsilcilerinin buluştuğu iftar programında konuşan CHP’li vekil Mahmut Tanal, tarımın başkentindeki Şanlıurfalıların kuru soğana muhtaç hale getirildiğini vurguladı.
 
Antalya Şanlıurfalılar Derneği’nin, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği Ramazan Etkinlikleri alanında düzenlediği iftar programı, Şanlıurfalı iktidar ve muhalefet temsilcilerini bir araya getirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP’li ŞanlıurfaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AKP’li Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AKP’li Şanlıurfa Hilvan Belediye Başkanı Arslan Ali Bıyık ve diğer AKP’li yöneticilerin hazır bulunduğu programda yaptığı konuşmada, Şanlıurfalıların hizmetten mahrum bırakıldığını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Bayazgül ve AKP’li vekil Cevheri’yle birlikte sahneye davet edilen Tanal, Şanlıurfalı hemşerilerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti.
Şanlıurfalıları buluşturan iftar programı içinyer tahsis eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür eden Tanal, Antalya Aksu Öğretmen Okulu’nda 3 yıl eğitim gördüğünü anlatarak, “Bir parçam Antalya, bir parçam Şanlıurfa. Ne Şanlıurfa’dan vazgeçebiliriz ne Antalya’dan vazgeçebiliriz” dedi.
“KEŞKE ŞANLIURFA BİR ANTALYA OLSAYDI”
Mahmut Tuncer ile Şanlıurfa sıra gecelerinin aranan sanatçılarının seslendirdiği türkülere atıf yapan Tanal, sanatçıların Antalya’da hem kendilerine keyifli anlar yaşattıklarını hem de kendilerine hüzünlü duygular yaşattıklarını dile getirdi. “Hüzün şu oldu” diyen Tanal, gurbetteki Şanlıurfalıların sayısına dikkat çekerken, Şanlıurfa’nın işsizlikle, yoksullukla, sağlık, eğitim ve diğer hizmetlere erişememekle anıldığını vurgulayarak, “Keşke Şanlıurfa da bir Antalya olmuş olsaydı!” ifadesini kulandı.
“ŞANLIURFA’YA ADALETİ, LİYAKETİ GETİRECEĞİZ”
Tanal, şöyle devam etti: “Aslında Şanlıurfa genç nüfusuyla çok şanslı ama bu şansı fırsata çeviremiyoruz. Çeviremememizin en büyük nedeni, bugüne kadar hangi siyasi partiler olursa olsun, bu görevini yapamadılar. İhmal ettiler. Adaletsizlik oldu, eşitsizlik oldu. Liyakatsizlik oldu! Bu sebeplerden dolayı Şanlıurfa’yı terk ettik. Kimimiz Antalya’dayız, kimimiz İzmir’deyiz, kimimiz İstanbul’dayız. Onun için o topraklara (Şanlıurfa) hukuku, adaleti, liyakati, demokrasiyi getirmek zorundayız.”
“ŞANLIURFALILAR KURU SOĞANA MUHTAÇ”
CHP’li vekil Mahmut Tanal, program kapsamında sanatçıların okuduğu “Urfa’ya Paşa Geldi”, “Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana” türküleri hatırlatarak, “Sanatçı kardeşimiz dedi ki: ‘Urfa’ya Paşa geldi.’ Evet rahmetli İsmet İnönü, nur içinde yatsın. Rahmetli İsmet İnönü Urfa’ya geldiği zaman ‘Urfa’ya Paşa Geldi’ parçası söylendi. Bir parça daha söyledi arkadaşlarımız. ‘Yiğit muhtaç olduğu kuru soğana.’ Evet Şanlıurfalı hemşerilerim gerçekten şu anda kuru soğana muhtaç olmuş durumda. Tez elden bundan kurtarmak zorundayız!” şeklinde konuştu.