Başkan Gürün, Çalar Saat programına konuk oldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başkan Gürün, Çalar Saat programına konuk oldu

Bu haber 15 Nisan 2022 - 16:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

FOX TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın yüzde 60’ında maden arama ruhsatı olduğunu belirterek, çevre ve planlarla ilgili 84 dava açtıklarını ifade etti.

FOX TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın yüzde 60’ında maden arama ruhsatı olduğunu belirterek, çevre ve planlarla ilgili 84 dava açtıklarını ifade etti.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, FOX TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Gürün programda Muğla’nın yüzde 60’ına verilen maden arama ruhsatı ve geçtiğimiz sene meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Başkan Gürün, internet üzerinden gelen yoların durumu, su ve ev fiyatları ile ilgili sorulara da cevaplar verdi.
“Yüzde 60'ı orman olan bir kentin yüzde 60'ına maden arama ruhsatı verildi”
Programda konuşan Başkan Gürün, Muğla’nın yüzde 60’ına maden arama ruhsatı verildiğini belirterek, bu arama ruhsatlarının çoğunun ormanın içerisinde bulunduğunu ifade etti. Yüzde 60'ı orman olan bir kentin yüzde 60'ına maden arama ruhsatı verdiğini vurgulayan Başkan Gürün, “Maden arama ruhsatlarının çoğunluğu ormanların içerisinde yer alıyor. Şu anda maden aramak için her yer açılıyor. Bu durum suyumuza, ormanımıza ve zeytinlik alanlarımıza zarar veriyor. Bizim sularımızı, ormanlarımızı ve zeytinlik alanlarımızı ormanlarımızı gözümüzün içi gibi korumamız gerekiyor.” dedi.
“Belediyelerin orman yangınlara müdahale etmek gibi bir görevi bulunmuyor”
Muğla’da geçen sene meydana gelen orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gürün, “Yangınlara yönelik hazırlıklarla ilgili bize yine bilgi verilmiyor. Belediyelerin ormana müdahale gibi bir görevi yok. Biz geçen yaz yetersizlik sonrası memleketimiz için elimizden geleni yaptık. Bu yaz için şuan bakanlığın organize bir çalışmasını göremiyoruz. Bize helikopter ve uçakla ilgili bilgi verilmiyor. Eskiden köylü ilk müdahaleyi yapardı. THK uçakları keşif uçuşları gerçekleştirirdi. Bölgesel ekiplerin kurulması gerekiyor. Ayrıca ormanı bırakacaksınız kendiliğinden çıkacak. Yanan alanları kazıyorlar. Bu yanlış. Çam ağacı için dikime gerek yok. O kendi kendine çıkıyor" dedi.
Başkan Gürün, sosyal medya üzerinden gelen sorulara cevap verdi
Programda sosyal medya üzerinden gelen bazı sorulara cevap veren Başkan Gürün, "Muğla genelinde sorunlu olan yollarla ilgili ilçe belediyesine ait yol mu büyükşehir yolu mu bilmek gerekiyor. 2400 kilometre yol çalışması yaptık. İlçe belediyesine ait yolu yapmamız sonrası bize soruşturma açılabilir. Bana ait olmayan yola para harcama gibi bir şansım kalmıyor" dedi.
En pahalı suyu Muğla tüketiyor sözlerine yönelik Başkan Gürün, "Su fiyatı kanuna göre maliyet artı yüzde 10 yatırım bedeli olarak belirleniyor. Elektrik, malzeme, personel gideri ile fiyatı çıkarıyoruz. Elektrik giderimiz belediye olarak iki kat arttı. Hukuken kamu zararı oluşması söz konusu olamaz. Yukarıda belirttiğim kriterlere göre fiyat belirliyoruz. Belediye vatandaşlar gibi aynı ekonomik sıkıntıları yaşayan bir kurum. Ayrıca Türkiye'nin en pahalı suyunu Muğla kullanmıyor. Bu yanlış bir bilgi" ifadelerini kullandı.
Başkan Gürün, çevre ve planlarla ilgili 84 dava açtıklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.