İşten atılan İşçilere Ne Sendika Ne de Arkadaşları Sahip Çıktı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İşten atılan İşçilere Ne Sendika Ne de Arkadaşları Sahip Çıktı

Bu haber 05 Aralık 2021 - 15:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans/RHA)-Özak Teksitilde,Mobinge karşı çıktıkları için işten atılan işçiler DİSK'in kendilerini yüzüstü bırakara sahip çıkmadıklarını iddia etti.

Özak Teksitilde,Mobinge karşı çıktıkları için işten atılan işçiler DİSK'in kendilerini yüzüstü bırakara sahip çıkmadıklarını iddia etti.
Şanlıurfa'da Özak Tekstil tarafından işten çıkartılan 300 işçinin geri alınması için Topçu Meydanında basın açıklaması yapan mağdur işçilere, İşsiz kalan diğer işçi arkadaşları bile destek olmadı.
Özak Tekstil işçi Komitesi adına konuşan Erdaşl Ayata,DİSK'in yönetimini eleştirerek DİSK yönetiminin kendilerini yanlız bıraktıklarını ve işçilere sahip çıkmadıklarını söyledi. Ayata şöyle devam etti:
Biz Özak tekstil işçileri olarak yaklaşık iki yıldır sendikalaştığımız için çekmediğimiz sorun kalmadı. Kimi zaman zorla ücretsiz izne yollandık kimi zaman baskı mobinge kimi zaman psikolojik şiddete maruz kaldık kimi zaman kapının önüne konulmakla tehdit edildik.
Geldiğimiz son nokta ise 4 Kasım'da zorla yıllık izne yollandık 11 günlük. 11 günden sonra bize atılan bir mesajla süresiz ücretsiz izne yollandığımız bildirildi. Fabrikaya gidip bilgi edinmek istedik fabrikaya gidip sorduğumuzda ise siparişlerin az olmasından dolayı ne zaman işe başlayacağımızın beli olmadığı söylendi. Yasal olmamasına rağmen bizi zorla ücretsiz izne yollandılar. Bu durumu sendikamıza ilettiğimizde sendikanın bize tek bir cevabi vardı, hukuki süreci başlatalım başka da yapacak bir şey yok dediler. Biz işçiler olarak bunu kabul etmediğimizi, işe geri dönmek için eylem yapmak istediğimizi dile getirdiğimizde ise biz eylemden yana değiliz yaparsanız da sizin arkanızda değiliz o eylemi sahiplenmeyiz cevabını aldık. Yani kısacası haksız yere işten atılmaya karşı yasal ve demokratik yollarla mücadele etmemize, eylem yapmamıza üyesi olduğumuz DİSK Tekstil sendikası öncülük etmesi, destek olması bize sahip çıkması gerekirken, buna karşı çıktı ve bizi yüzüstü bıraktı. Bize patronun yapmak istediklerini disk tekstil sendikası yapmak istedi, onlar da aynı patron gibi tazminatımızı alıp işten ayrılmayı kabul etmemizi istediler.
En son geçen çarşamba fabrika tarafından arandık fabrikaya çağrıldık ive işimize son vereceklerini söylediler. Disk tekstil başkanı Kazım doğanı, genel sekreter celal Aslan’ı ve başkan vekili Mehmet Ali Başak’ı defalarca aradık durumu anlatmak için ama hiç biri telefonumuza çıkmadı telefonumuzu açmadılar ve bize dönmediler. Bu durumdan anlıyoruz ki uğur Tekstil’de olduğu gibi Özak Tekstil’de de fabrika sahipleri ile disk tekstil yöneticileri işbirliği içindeler.
Perşembe günü fabrikaya gittiğimizde ise fabrika müdürleri işimize son vereceklerini söylediler işlerin az olmasından dolayı fakat Aralığın 15’inde işçi alımı başvuruları olduğunu ve Ocak ayında alımın olacağını biliyoruz hani iş yoktu. O zaman bu işçi alımı niye diye soruyoruz. Biz işçiler Özak’ın üretim yaptığı markalara ulaştığımızda sendikaya ilettiğimiz şikâyet raporların hiç birinin markalara iletmediğini gördük hâlbuki biz defalarca şikâyetlerimizi sendikaya iletmiştik.
Biz bu fabrikada örgütlü olan Öz iplik-iş sendikası patron işbirlikçisi sarı sendika olduğu için oradan istifa edip disk Tekstil’de örgütlendik. Disk tekstil daha mücadeleci bir sendika olduğuna inandığımız için. Eski bölge temsilcimiz Mehmet Türkmen görevdeyken bizimle sonuna kadar mücadele etti, fabrikadaki hiç bir haksızlığa sessiz kalmadı ve mücadelemizde sonuna kadar hep yanımızda oldu. Ama onu görevden alan sendika yönetimi şimdi bizi yüzüstü bıraktı, telefonlarımızı bile açmıyorlar. Buradan disk tekstil sendikasına sesleniyoruz. Gelin yanımızda durun yapmanız gereken ne varsa yapın, gelin onurunuzu kurtarın. Bizim yanımızda durun, üyelerinize sahip çıkın, bizimle birlikte mücadele edin. Bu sendika ağalığını bu sarı sendika bürokratlığını bırakın. Orası sizin babanızın koltuğu değil, binlerce emekçinin bedel vererek oluşturdukları kurum orası. Ya gelin yanımızda durun onurunuza haysiyetinize sahip çıkın ya da defolun gidin o koltuğu işçilere bırakın bu onursuzluktan vazgeçin.Buradan disk konfederasyonuna da sesleniyoruz. Sizin çatınızın disk çatısı altında bunların yapılmasına, işçilere kendi üyelerine ihanet ederek patronlarla işbirliği yapan sendikacılar nasıl göz yumuyorsunuz. Neden bu duruma müdahale etmiyorsunuz. Biz DİSK’in onurlu ve mücadeleci değerlerini ve tarihini biliyoruz ve inanıyoruz. Ama disk tekstil yönetimi DİSK’in adını ve itibarını da lekeliyor böyle. Buna dur deyin. DİSK’in adındaki bu onura ve bu değerlere sahip çıkın. Bu çapulculara meydanı bırakmayın. Yoksa sizde tarihin sayfalarında işçilere karşı patronlarla işbirliği yapan bu sarı sendikacıların yanında yer almış olacaksınız.''