Siverek Belediyesi yazar ve şairleri halka buluşturmaya başladı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Siverek Belediyesi yazar ve şairleri halka buluşturmaya başladı

Bu haber 09 Ekim 2021 - 14:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Siverek Belediyesi, okuma oranını arttırmak ve gençleri yazmaya teşvik etmek amacıyla yazar ile şairleri kitapseverlerle buluşturmaya başladı.
Siverek Belediyesi, okuma oranını arttırmak ve gençleri yazmaya teşvik etmek amacıyla yazar ile şairleri kitapseverlerle buluşturmaya başladı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilçedeki genç nüfusun okuma oranını arttırmak ve gençleri yazarlığa teşvik etmek amacıyla hazırladığı proje kapsamında yazarları kitapseverlerle buluşturuyor.
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatı doğrultusunda hazırlanan projede belirlenen aralıklarla şair ve yazarlar vatandaşlarla buluşturuluyor.
Düzenlenen etkinliğin ilk misafir yazarı, son kitabı yayımlanan Hasan Baydilli ‘Süt Kokusu’ isimli kitabını okurları için imzaladı.
Tarihi Hummanlar Evi’nde saat 14.00’de düzenlenen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, davetlilerle sohbet etti.
Yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Çakmak, kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu söyledi.
Baydilli’yi ‘süt kokusu’ kitabı için tebrik eden Başkan Çakmak, aldığı kitabı imzalattı.
Güzel bir projeye imza attıklarını dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Eneş, “Kentimizdeki kitapseverleri yazar ve şairlerle buluşturmak istedik. Bu kapsamda ilk misafir yazarımız Hasan Baydilli oldu. Programımızı tarihi bir mekanda gerçekleştirdik. Katılımcılar projenin önemli olduğunu dile getirip teşekkür etti. Bizde belirli periyotlarla yazar ve şairlerimizi vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.
Eneş, ayrıca etkinliğin bir diğer amacının okuma oranını attırmak olduğunu söyledi.