Akçakale’de Kazaya Neden Olan Sürücü Hastaneden Kaçtı:Jandarma Her Yerde Arıyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Akçakale’de Kazaya Neden Olan Sürücü Hastaneden Kaçtı:Jandarma Her Yerde Arıyor

Bu haber 22 Ekim 2021 - 9:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Akçakale’de ters yöne girerek bir kişinin öldüğü bir kişinin de ağır yaralandığı kazaya sebebiyet veren sürücü Abdullah A.’nın kaldırıldığı hastaneden kaçtığı iddia edildi.

Akçakale’de ters yöne girerek bir kişinin öldüğü bir kişinin de ağır yaralandığı kazaya sebebiyet veren sürücü Abdullah A.’nın kaldırıldığı hastaneden kaçtığı iddia edildi.
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa – Akçakale karayolunun 20. Kilometresinde ters yöne girerek kazaya sebebiyet vererek 1 kişinin ölümüne 1 kişinin ise ağır yaralanmasına neden olan trafik canavarı Abdullah A, kaldırıldığı hastaneden kaçtı. İddialara göre hastaneden kaçmasına yardım ettiği belirlenen 4 şahıs Akçakale ilçesinde her yerde aranıyor.
Olay 14 Ekim 2021 saat 01:00 sıralarında Şanlıurfa'dan Akçakale ilçesine ilerlemekte olan 06 RFP 63 plakalı araç ile ters şeride girerek kazaya sebebiyet veren plakası belirlenmeyen Abdullah Aris yönetimindeki aracın kafa kafaya çarpışmasıyla meydana geldi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan Halil Sağ, Şafak Sağ ve Halil Sağ'ı kurtarma çalışmalarını sürdürürken kazaya sebebiyet veren ve hafif sıyrıklarla yaralanan Abdullah Aris'i ilk gelen ambulans ile Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sıkıştıkları araçtan kurtarılmasıyla birlikte ambulanslarla sevk edildikleri Akçakale devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Halil Sağ hayatını kaybederken, Şafak Sağ ise ayakta tedavisi yapıldı. Hayati tehlikesi bulunan Halil Sağ ise ambulansla Şanlıurfa'daki hastaneye sevk edildi.
Akçakale devlet Hastanesi'nde yaralılardan bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrenen trafik canavarı Abdullah A,, ise iddialara göre hastaneye ait olmayan güvenlik kıyafeti giydirilerek 4 yakınıyla birlikte kaçtı veya kaçırıldı. Kim veya kimler tarafından kaçırıldığı belirlenmeyen olayla ilgili Jandarma ekipleri güvenlik kameralara kayıtlarını inceleyerek Abdullah A., ve kaçmasına yardım eden şahıslara yönelik yakalama kararıyla çalışma başlattı.
Olay ile ilgili açıklamalarda bulunan Halil Sağ'ın kardeşi Şafak Sağ, "Meydana gelen elim trafik kazasında bir canımızı yitirdik. Bir diğer canımızda şuan yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Trafik kazasına sebebiyet veren ve ters yöne girerek 3 canımıza kast eden Abdullah A.'nın bir an önce adaletin önünde hesap vermesini istiyoruz. Güvenlik güçleri her yerde kendisini ve ona yardım eden kim varsa yakalanması içinçalışma yürütüyor. Bu cani trafik canavarı bir başka hayatların canına kast etmeden önce yakalanması tek temennimizdir. Hastanede hangi ihmaller ile kaçırılmaşsa ve buna sebebiyet veren kimler varsa onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın"dedi.