Başkan Ayşe Çakmak’tan anlamlı proje | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başkan Ayşe Çakmak’tan anlamlı proje

Bu haber 11 Eylül 2021 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından hazırlanan “Toplum Refahı” projesiyle kırsaldaki engelli vatandaşların yol sorunu tarih oluyor.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından hazırlanan “Toplum Refahı” projesiyle kırsaldaki engelli vatandaşların yol sorunu tarih oluyor.
Engellisi olan ailelerden gelen talepler üzerine Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından taleplerin karşılanması amacıyla proje hazırlandı.
“Toplum Refahı” olarak adlandırılan projede özellikle kırsal mahallelerde engelli bireylerin olduğu ailelerin yol sorunu çözüme kavuşturuluyor.
Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında kırsal Kalınağaç Mahallesi’nde iki engelli bireyi bulunan Devebakan ailesinin evine giden yol, betonla kaplandı.
Engelsiz bir yaşam için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Kırsal Hizmetler Müdürü Erkan Aslanparçası, projenin detaylarını anlattı.
“Engelsiz bir yaşam için sahadayız”

Projenin Kalına
ğaç Mahallesi’nde başladığını dile getiren Aslanparçası, şu ifadeleri kullandı: “Bu mahallemizde Devebakan ailesinde iki engelli bireyin olduğu ve kötü durumda olan yollarının yapılmasına yönelik talep vardı. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak tarafından geliştirilen “Toplum Refahı” projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızın yaşadığı alanlardaki yol ağını en azından beton olarak yapmayı planlıyoruz ki şu anda projenin başlangıcını yaptık. Projenin temel amacı da engelli vatandaşlarımız hastaneye giderken ya da engelli çocukların rehabilitasyona giderken daha iyi bir ulaşım sağlayabilmeleri amacıyla hazırlandı. Hedefimiz kırsalda yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif yönde atacağımız adımlarla yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Engelsiz bir yaşam için her daim vatandaşımızın emrinde ve sahadayız.”
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür eden Kalınağaç Mahalle Muhtarı İrfan Kaya, projenin önemli olduğunu söyledi.
“Engellilerimiz artık evde mahsur kalmayacak”

Ailesinde iki engelli olduğunu ve daha önce ulaşımda yaşadığı sıkıntılarını anlatan Ferit Devebakan, “Gerek hastaneye gidiş-gelişlerde gerekse engellilerimizin dışarı çıkmak istemelerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bu konuda belediyemize başvurdum, belediye başkanımız da talebimizi olumlu görüp bunu karşıladı. Belediye Başkanımız Ayşe hanımın şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.