Valilik açıklama yaptı: Viranşehir Savcısı hakkında soruşturma açıldı mı? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Valilik açıklama yaptı: Viranşehir Savcısı hakkında soruşturma açıldı mı?

Bu haber 19 Mayıs 2021 - 8:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Valiliği, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut ile ilgili açıklama yaptı. Valilik, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan kararlara tepki gösteren  Şanlıurfa  Viranşehir Cumhuriyet Savıcısı Eyüp Akbulut, bugün YouTube kanalından  bir video yayınladı ve salgın tedbirleri, maske zorunluluğu ve aşı uygulaması  hakkında resen soruşturma başlattığını açıkladı.
Bu açıklamanın ardından Şanlıurfa Valiliği'nin, yayınladığı videoda "Muhtemelen işimi kaybedeceğim" diyen savcı Akbulut hakkında idari ve adli inceleme başlatıldığı ifade edilmişti.
Şanlıurfa Valiliği, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut ile ilgili açıklama yaptı. Valilik, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İlimiz, Viranşehir İlçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Eyüp AKBULUT’un koronavirüs pandemi tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımların ardından, adı geçen Cumhuriyet Savcısı hakkında Valiliğimiz tarafından inceleme – soruşturma başlatıldığı şeklinde bazı yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Hakim ve Savcılar hakkındaki inceleme ve soruşturmaların ne şekilde yapılacağı ve buna karar verecek yetkili mercilerin kimler olduğu kanunla açık bir şekilde belirlenmiş olup, Valiliğimizin  bu çerçevede başlattığı herhangi bir inceleme bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."