Vali Erin’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Vali Erin’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bu haber 19 Mayıs 2021 - 7:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Vatansız, bayraksız ve hürriyetsiz yaşamak yerine ölmeyi tercih eden bir milletin, işgal ve esarete karşı milli diriliş hareketini başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs 1919, bu aziz milletin yaşadığı en önemli dönüm noktalarından biridir.
Milli Mücadelemizin fiilen başladığı 19 Mayıs 1919 tarihi, ilhamını binlerce yıllık medeniyetimizden alan milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun yeniden canlandığı, yeni devletimizin kuruluşu içinatılan ilk adımdır.
Tarih boyunca vatanına, bayrağına, hürriyet ve bağımsızlığına göz diken düşmanlarla mücadele içinde olan Türk Milleti, varlığına karşı tüm tehlikelere imanlı, inançlı, kahraman genç nesilleriyle karşı durmasını bilmiştir. Bu aziz vatanın birlik ve beraberliği, kutsal vatan toprağının muhafazası için gözünü kırpmadan toprağa düşmeye her an hazır olan gençlerimize atfedilen bu günün, gelecek nesillerimize nasıl bir ülke bırakmamız gerektiğini tasavvur etmemize, gençlerimizin geleceğini daha çok düşünmemize vesile olmasını diliyorum.
Bu vesile ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete göçen kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, hürriyet ve bağımsızlığımızın teminatı, geleceğimiz olan gençlerimize atfedilen bu bayramı en içten duygularımla kutluyorum.